Kalkista gelen ses yardım

Aracınızdan Soğumayın lakin bunlar ilk bin km de de olabilir 100 bin km dede Aracınızın garantisi var sonuçta Vw Dsg şanzımanın arkasında durur.Rahat olun sorunlar çözülecektir. Ayrıca Not almanız güzel bir uygulama olmuş.[emoji4]

Ekli dosyayı görüntüle 11931

@Ender hocam cevabınız için teşekkür ederim zaman ayırdınız. Bu ayın onuna bana da randevu verildi sizin söylediğiniz gibi sıkıntıları dile getireceğim bir de not aldım unutmayayım diye şu şekilde. Daha 12400 km bu sıkıntıların oluşması can sıktı. :(
Hocam not kağıdındaki 3. madde sorun değildir., sebebi eğer aracınız TDI ise ya araç DPF (Dizel Partükül Filtresi) temizliği yapıyordur., yada hava çok sıcak olduğu durumlarda motorun su soğutma sistemi motoru soğutması yeterli gelmediğinde fan açar ve bu esnada klima da açıksa ekstra yük biner, bu esnada devir saati 9.000-9.500 rpm seviyelerine çıkar.!

[mention=208]Ender[/mention] hocam cevabınız için teşekkür ederim zaman ayırdınız. Bu ayın onuna bana da randevu verildi sizin söylediğiniz gibi sıkıntıları dile getireceğim bir de not aldım unutmayayım diye şu şekilde. Daha 12400 km bu sıkıntıların oluşması can sıktı. [emoji20]
Bana kalırsa sadece 5 sorun gibi. Klima açıkken titretme artar. Uğultu Diskler nemliyken geliyordur. Disk kurutma özelliği var araçta. Siz gaza basarken motor sesi engel oluyor duymaya. İlk çalışmada yüksek devir de normal. O düşene kadar hareket etmeyin. Yine klima açıkken devir bir miktar yüksek olur.

Bana kalırsa sadece 5 sorun gibi. Klima açıkken titretme artar. Uğultu Diskler nemliyken geliyordur. Disk kurutma özelliği var araçta. Siz gaza basarken motor sesi engel oluyor duymaya. İlk çalışmada yüksek devir de normal. O düşene kadar hareket etmeyin. Yine klima açıkken devir bir miktar yüksek olur.
@yusufhocam teşekkürler içimi rahatlattınız.

Bende de benzer bir sorun var. En son 1.5 ay önce volan değişti garantiden ama devam ediyor. Araçta start stop devreden çıktığında "trrrr" şeklinde bir ses çıkarıyor kalkışlarda. Yarın 30 bin bakımına bırakacam bakalım ne olacak :(

Bende 1.2 tsi kullanıyorum.

1- Araç rolantide çalışırken klimayı açtığımızda motora bir anda ekstra yük bindiği için bu şekilde davranıyor olabilir.Rolantide sis farını açtığınız anda anlık olarak motor buna tepki veriyor.

2-Hafta içi aracımı çok nadir kullanıyorum.Haftasonu ilk marşta 1100 gibi rakamlra çıkıyor.Garaj kapısnı açıp aracın içine oturana kadar 800-900 gibi rakamlara geliyor.

arkadaşlar merhaba..

daha önce aynı konuyu açmıştım. sıkışık trafikte kalkışta şanzumandan gelen ses ile ilgili. aracım 2016 1.2 dsg.. son zamanlarda 2. viteste yiğılma oluyor aracımda. bugün alsancak vosmeri aradım. görüştüğüm bayan cuma gününe randevu açabileceğini öncesinde randevu olmadığında ısrar edince, arıza kaydını oluşturun aracımı bu şekilde cuma gününe kadar kullunacağım ve sorumluluk size aittir demen üzerine geri vites yaparak atölye ile görüşeyim diyerek öğlenden sonra aracımı getirmemi istediler. öğlenden sonra götürecem aracı..gelişmeleri burdan bildiririm. görüşmek üzere.

Aracı öğlenden sonra bıraktım..yarin haberdar edecekler..garanti kapsaminda ne gerekiyorsa yapılacağı söylendi..yazilim ile cozulebiliyomus bu sorun ama degisim gerekirse de yapılacak..bakalim yarın haber gelecek..

bugün servis aradı. tahmin edildiği üzere kavramanın değismesi gerektiği söylendi. ellerınde parça varmış kavarama değişecek yarın teslim edecekler aracı..

Iyi akşamlar arkadaşlar..

Aracimi bugün teslim aldım..kavrama değişimi yapıldı..garanti kapsaminda olmasa tarafıma çıkarılacak fatura 4222 tl olacakti..izlenimlerime gelecek olursak bu sorunu yasayan arkadaslar zaman kaybetmeden kavramayi degistirin..kavrama bitmiş olması çok farketmesekte güç kaybı yasatiyormus onu net farkettim.araci sanki bisey tutuyomus gibiydi simdi ise cok cok iyi çekiş muazzam düzeliyor..tepkimeler çok farketti..bide yeni öğrendiğim konu servis girevlisinin demesine göre dsg sanzumaninin hicbir bakımı yokmuş yeni öğrendim ve şaşırdım.herkese iyi aksamlar 

Iyi akşamlar arkadaşlar..

Aracimi bugün teslim aldım..kavrama değişimi yapıldı..garanti kapsaminda olmasa tarafıma çıkarılacak fatura 4222 tl olacakti..izlenimlerime gelecek olursak bu sorunu yasayan arkadaslar zaman kaybetmeden kavramayi degistirin..kavrama bitmiş olması çok farketmesekte güç kaybı yasatiyormus onu net farkettim.araci sanki bisey tutuyomus gibiydi simdi ise cok cok iyi çekiş muazzam düzeliyor..tepkimeler çok farketti..bide yeni öğrendiğim konu servis girevlisinin demesine göre dsg sanzumaninin hicbir bakımı yokmuş yeni öğrendim ve şaşırdım.herkese iyi aksamlar 
Geçmiş olsun Hocam, süreci birebir aktardığını için teşekkürler. :)  Yol gösterici olacaktır.

Geri
Üst Alt