Nemrud, İbrahim peygamberin ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydana odunlardan büyük bir yığın yapılır. Odunları tutuştururlar sonra. Alevler o kadar yükselir ki bulutların tutuşacağını sanan çocuklar. Korkar kaçar, bütün hayvanlar. İbrahim peygamberi mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud'un bir kral oldugunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin insanlar.
Bu sırada bir karınca ağzında bir damla su ile olanca hızıyla koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan ateşe doğru. Başka bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş hemen; "-Bu acelen niye? Nereye böyle?" Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, "-Duymadın mı?" demiş. "-Nemrud, İbrahim peygamberi ateşte yakacakmış. İşte ateşin olduğu yere su götürüyorum.
Bu sözleri duyan karınca kendini tutamayarak ulu orta kahkahalarla gülmeye başlamış. "Sen şu ateşe dönüp hiç bakmadın mı?" diye sormuş. "Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?"
Su taşıyan karınca, "olsun!" demiş. "Hiç olmazsa tarafım belli olsun."
@OSCAR WILD Çabanız takdire şayan, başarıya ulaşmasa da en azından siz haksızsınız, ben haklıyım diyorsunuz, safınızı belli ediyorsunuz.
Ben de 20,99 TL fazla tahsil edilen gümrük vergisi için İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'nü şikayet ettim, haklı bulundum ama aylardır paramı geri almayı bekliyorum. Telefon görüşmelerimi kaydediyorum, bir söyledikleri diğerini tutmuyor, devletin memuru bana yalan söylüyor.
Migrosu, sanal marketteki alışverişimden hukuksuz bir şekilde fazla tahsil ettiği 3(üç) kuruş için şikayet ettim, üşenmiyorum. Ben böyle şeyleri kabullenemiyorum.
İşmontun internet sitesinden aldığım iş yeleğinin rengi ve bedeni yanlış geldi, fotoğraftaki ürün hiçbir işmont şubesinde yokmuş. Üşenmedim mağazaya gittim paramı iade istiyorum dedim, kabul etmediler başka bir şubeye yönlendirdiler. Direttim tamam dediler, kargo parasını vermediler. Hatanın sorumlusu sizsiniz kargo ücreti niye benden çıksın, onu da alıcam dedim. Pes ettiler onu da verdiler.
Ateş kimi zaman ufak oluyor, söndürüyoruz; kimi zaman büyük oluyor söndüremiyoruz ama safımızı her zaman belli ediyoruz...