Yok artık Eren , lastik değişimi o kadar bir hassasiyet gerektirmiyor.Lastikçiler balans yaparken kendileri hangi tekeri nereden söktüğüne dikkat ediyor, nereden söktüyse yine oraya takıyor.
Vw serviste çalışan abim de "Jant zamanla bulunduğu yere iyice alışıyor. Başka yere geçince ne kadar balans yaptırırsan yaptır tam olmayabiliyor" demişti. Amasya'da bir lastikçi var eşimi dostumu kesinlikle göndermiyorum oraya. Bir defa yaptırdım hepsini karıştırdı makine de bozuk mudur nedir bir türlü yapamadı, direskiyon değil kasa titriyor diyorum yürüyene baktır balans olmaz o diyor. Jantların da içine etti zaten söke taka.
1. Düzgün şekilde balansı yapılmış ise istediğin kadar ön arka yapabilirsin. Yazlıklarım 40.000 km de yaklaşık 2-3 kez ön arka yapıldılar balans problemi olmadı olmaz da.
2. Senin başına gelenler lastikçinin iş bilmezliği olmuş biraz. Servis elemanının dediği bizim kullandığımız yenilikteki ve kalitedeki günümüz otomobilleri için pek doğru değil. Olsa olsa aşırı balans sorunu olan eski taşıtlar için doğru olabilir.
Diğer arkadaşların dediği gibi günümüz otomobillerinde ara sıra ön arka yapmak eşit aşınmaları için çok faydalı.
Selamlar
Moderatör tarafında düzenlendi: