muslumbingollu
Üye
Hocam güzelce okudum ama sorun şu acaba ana kucagı alınca hiç oto koltuguna gerek kalmıyormu yada kac aya kadar kullanılıyor ve ayrıca iki saatten fazla kalmasın demişsiniz şimdi benim bebekle 3. Ayda 5 saatlik yolculugumuz olacak oto koltugu olmaz 3 aylık cocuga e ana kucagında iki saat meselesi varsa biz ne yapacaz hocamGolf bagajı ile mükemmel uyum gösterirken, aynı zamanda bebeğimizin konforunu da en üst seviyede sağlayacak bir bebek arabası tavsiyesi:
Uzun süredir bu konuda araştırma halindeyken ve tam bir sonuca vardığım henüz söylenemezken.
ilk tespitlerim şunlardır.
Arka tekerlekleri büyük modeller bizim bagaja uymaz. başka sorunları da var ileride bahsedeceğim...
Böylece bir çok marka ile modelini elemiş oluruz.
Söz gelimi Comfortline'den Highline'e geçmenize yetecek pahada arabayla uzay gemisi arasında marka be modeller var. Bereket versin bunların fiyatları gibi tekerlekleri de devasa olunca sığmaz bu bizim Golf'e deyip savıyorum bu fikri başımdan.
Bebek arabalarında 2-3'lu set bulursanız iyidir. Ama büyük markalar genelde en fazla ikili set diğer şeyleri tek tek ve tüm geri kalan parçaları bir arabada kullanmanız için adaptörlerini ayrıca satıyorlar.
Ben mamas papas Urbo2 fanıyım. Katlaması çok başarılı değilse de benim küçük bagaja da uygundu. Ama maalesef ağır ve asansörümüz olmadığı için bunu elemek zorunda kaldım.
Portbebe bebeğin dümdüz yattığı yatak gibi bir şey. Bunun yerine tam yatar bebek arabası da alınsa yeridir.
Genelde portbebe ekstra masraf diye kimse almıyor ana kucağını kullanıyor ; ki ben de öyle yaptım. Dikkat edilmesi gereken nokta; ana kucağında bebeğin 2 saatten fazla kalmaması.
şöyle bir şey:
http://mobil.e-bebek.com/nuna-ivvi-portbebe_NUN-CC01001GL
Inglesina Avio ve yeni modeli Trilogy felaket kaliteli güzel katlanan ve çok fonksiyonlu sistemler.
http://m.n11.com/inglesina-trilogy-travel-sistem-bebek-arabasi-canapa-P31190675
bebe Comfort da iyi bir marka
http://www.ayhancocuk.com/travel-sistem-bebek-arabalari/2619-bebe-confort-loola-2-cift-yonlu-lux-baston-bebek-arabasi-new-2015.html
ilk altı ay bebekler port bebe veya ana kucağında seyahat istikametinin tersi pozisyonda emniyet kemeri ile sabitlenmelidir.
Sonraki altı ay yeniden koltuk almamak için dönebilir modelleri kullanmanızı öneririm.
Römer bu konuda iyi bir marka
Ama bebe Comfort un da oto koltuğu var.
Çoğu ana kucağını emniyet kemeri ile sabitleme imkânı var.
Ben öyle yaptım ve son derece kolay ve pratik sabitleniyor.
bebek arabasında
İlk kural bulunduğunuz yere ve koşullara uygun araç bulmak
Sonra da fiyat aralığını tespit etmek.
sonra da marka ve modeli tespit edin.
kaldırım iner çıkarken devriliyorlar diye söylüyorum sakın sakın 3 tekerlekli model almayın .
Sonra takip ve kontrol ile Sabır.
bebek arabası için bebek ilk 3-4 ayına kadar henüz vakit var. Yarı fiyata indirim ve model geçişinde almak mümkün.
Bebek arabası eğer düzgün zeminlerde kullanacaksanız küçük tekerlekli, bozuk zeminlerde kullanacaksanız büyük tekerlekli modelleri tercih etmeli.
Büyük tekerlekli modeller ne asasöre ne araba bagajına ne de kapılara kolay sığmadığı için ekstra sürücü belgesi ile satılsa yeridir. [emoji4]
Küçük tekerlekliler ise çukur ve bağlantı noktalarına takılıyorlar.
Ben orta boy tekerlekli, katlanınca fazla yer kaplamayan ve asansörümüz olmadığı için ağır da olmayan bir model seçtim.
Bu kısma özellikle dikkat çekmeliyim. çünkü asansörünüz varsa ağır modelleri seçmekte sorun yok, ama asansör yoksa mutlaka hafif modelleri seçmeli çünkü bebek ve onca eşyası ile birlikte taşımak tam bir eziyete dönüşebilir.
Büyük olanlar araç bagajlarına sığmayacağı için kullanması pratik değil. satarken tekerleklerini söküyorlarsa da inanmayın çünkü pratik değil.