Laylayloom
Üye
- İsim
- Sinan Mert Yavuz
@kutayoksuz bana bizde kullanılan yağı dışarıda bulamazsınız ondan garanti keseriz demişlerdi ama arayıp sormak en iyisi olur
Fıçı yağın litresine markette ki kapalı kutudan daha fazla istiyorlar. Ama garanti olunca el mahkum gidiyoruz.@kutayoksuz bana bizde kullanılan yağı dışarıda bulamazsınız ondan garanti keseriz demişlerdi ama arayıp sormak en iyisi olur
Üstadım çok teşekkür ederm. [emoji122] [emoji122][mention=4213]asdfg112[/mention] [mention=2783]m.parlak[/mention] [mention=184]Laylayloom[/mention] [mention=1655]kutayoksuz[/mention]
Dışardan Castrol Edge LL 5W-30 (dexos yazan olmucak) veya Mobil 1 ESP Formula 5W-30 götürürseniz genellikle kabul ederler ancak bu konuda gözden kaçan husus bu şekilde yapılan bakım aracın karnesine periyodik bakım olarak değil., yağ değişim servisi olarak işlenir., Yani sistemde periyodik bakım yapılmamış olarak kayıt ediliyor., Bu da ileride garantiden yapılacak bir işlem olduğunda servise koz vermiş oluyorsunuz.!! Ve bunu pahalı bir parça veya onarım yapılacağı zaman koz olarak kullanarak değişecek parçayı garantiye sokmayıp masrafları karşılamıyorlar!
Evet serviste yağ pahalıdır ancak 100-150 lira kar yapıcam derken daha ciddi sıkıntılar yaşanması durumunda eldeki bulgurdan olmaya değer mi..? Bence değmez., Özellikle DSG kullanıcılarının bundan kaçınması kavrama değişimini garanti dışı kalmasını engeller! Garanti bitse bile serviste bakımları düzgün şekilde yapılmış DSG şanzımanlı araçların iyi niyet garantisinin devam etmesini sağlıyor ve gerçektende sisteme bakıp eğer aracın tüm bakımları serviste yapılmış ve sistemdeki bakımlar yağ değişim servisi olarak geçmiyorsa aracın arkasında durup kavrama gibi ağır onarımları bile karşılıyorlar.! Tabii bunu dikkate alıp-almamak tamamen kulanıcının tercihi!
Yağ konusuna dönecek olursak dışarda satılan yağ Castrol Edge LL 5W-30 diye geçer., serviste sattıkları yağ Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 olarak geçer, bu yağı dışarda arasanızda bulamazsınız sadece servislerde satılır., Özel bir yağdır, ilk dolum yağı olarak geçer, fabrikanın aracın üretim esnasında koyduğu yağın aynısıdır ve maalesef pahalıdır., Tamam da kardeşim ben bu yağa bi dünya para vericem ama fıçı diye tabir edilen açık yağ koyucaklar diye serzenişiniz var ise bu yağın kapalı kutu olanları vardır ve bundan kullanılmasını talep edebilirsiniz (ben böyle yapıyorum)., bu talevinizi hiç ses etmeden kabul ederler hatta sevinirlerde, sebebi kapalı yağın litresi 76-77 lira gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekir! Bu da TSI için 4x76 lira TDI için 5x76 lirayı gözden çıkarmanız anlamına geliyor., Dizel 4,6 litre yağ aldığından 5lt. yağ ihtiyacını doğurur., Diğer konu bu yağ kapalı kutu satılsa da "sadece" 1 Litre olarak satılıyor yani dışarda satılan yağlar gibi 4 veya 5 litre mevcut değildir.,
Toparlamak gerekirse özellikle DSG şanzıman sahip arkadaşların 100-200 lira tasarruf yapıcam diye garantiyi risk e atmalarına değmiyeceğini forumda pek çok üstadımızın kanaati de bu yöndedir buna ben de dahilim., değmez arkadaşlar! Ben buna Manuel vites kullanıcılarınında özen göstermesini de öneririm sonuçta insan yapımı bir makine bu ve motorda yaşanacak pahalı arızada masrafların garantiden karşılanmaması hepimizi canımızı sıkar ve üzebilir., Tabi son karar sizlerindir..
Aracım 18.000km'de ve bu zamana kadar aracın 3 defa motor yağı ve yağ filtresi değişti;@forzaGilles bilgilendirme için teşekkür ederim. Yalnız audi servisi bize dışardan getirilen yağ uygun yağsa ( castrol edge 5w30 dedi, ayrıntıya girmedi) hiçbir şey fark etmeyeceğini belirtmişti. Getirdiğiniz yağ uygun değilse zaten isteseniz bile servis kullanmazmis. biz önceki araç için aldığımız yağ evde duruyor dediğimizde keşke getirseydiniz dedi. Araç a3 dsg tdi, belki audi ile vw farklı uygulama yapıyordur bu konuda.
Hocam son paragraftan anladığım kadarıyla-servis, Almanya’nın kesin olarak önerdiği yağı değil de başka bir yağ kullandığı için garanti vs.durumlarda bizim aleyhimize bi durum mu ortaya çıkıyor? Bu durumda aracı periyodik bakım için bıraktığımızda hangi yağı kullanacaksınız diye de sormak mı gerekiyor? (VW Mez’in yetkili servis olduğunu varsayıyorum tabi bu arada)Audi 'de yaşadığınız olay için şu kadarını söyliyebilirim istisnai durumlar olabilir/olabiliyor., Benzer olayı şu şekilde yaşadım VW Mez ile bakım için görüştüğümde biz yağ olarak Shell Helix kullanıyoruz dediler (Almanya'nın bu konuda hasas olduğundan tüm disbürütör ve servislere yazılı olarak iş emri göndererek Castrol LongLife kullanılmasını kesin olarak belirtmesine) rağmen.! Böyle şeyler de olmuyor değil., Ancak garantiden karşılanacak bir arızanın giderilmesi söz konusu olduğu durumlarda bunun onayını veren servis değil Doğuş merkez olduğundan direk aracın kayıtlarına bakıyorlar ki bunu sistemden basitçe görülür., ve malesef %80-90 olumsuz sonuçlanıyor.,
Saygılar..