2017 1.0 golf dsg egzos downpipe

Mustafa Şengül

Yeni Üye
2017 1.0 golf dsg egzos downpipe yaptırmak ıstıyorum bılgılı ınsanların onerılerını tavsıyelerını almak ısterım her turlu onerıye tavsıyeye acıgım 1.0 motorda etkılı olurmu gerek yokmu olursa nasıl olması gerekır aracın performansı etkılenmeden zararı olmadan şimdiden teşekkürler

Çok bilgili değilim ama borunun çapının çok büyük olmaması gerekiyor birde egzozun performans düşürdüğünü söyleyenler var youtube da anlatan adamlar diye bir kanaldan bolca bilgi alabilirsin

Düşük hacim turbo araçta downpipe ile alt devirleri bitirirsiniz. Küçük turboda gaz geri dönüşü zayıflar. Üst devirlerde biraz iyileşme olur. 

Performans etkilememesi için sadece downpipe yapıp susturuculara ya dokunmayın ya da sona ve ortaya spor susturucu takın. Bunun yanında stage 2 yazılım yaptırmanız gerekecek downpipe yaptırırsanız.

@Mustafa Şengül

Öncelikle aracınızın özellikleri ne beklediğinizi belirtirseniz deneyimli arkadaşlarımız daha kolay yardımcı olabilirler. Yüksek güç mü üretmek istiyorsunuz yoksa alt devirleri canlandırıp şehir içinde daha atak olmasını mı istiyorsunuz ?

Kitaba göre giderseniz özellikle aracınız yazılımlı ise yazılımda bir değişiklik yapmadan downpipe turbonun fazla dönmesine sebep olup ömrünü kısaltacaktır. Downpipedan sonra mutlaka buna uygun bir yazılım yaptırmalısınız. 

1.0 TSI downpipe ile nasıl davranıyor bilmiyorum ama 10bg civarı kazanabileceğinizi varsayabilirsiniz.

Downpipe konusunda ise lütfen Türkiye’deki kasap egzozcuların lafını dinleyip katalizörün içini boşaltmak  veya düz boru çekmek gibi hatada bulunmayın. İnternette 1.0 TSI için spor katalizörlü downpipelar mevcut.

Egzozsepeti diye bi yer var biliyormusunuz oraya bi bakın işinize yarıyabilir bende ordan varex yaptırmayı düşünüyorum

Egzozsepeti ile bende görüştüm garantininde bozulmicağını söyledi ne kadar doğru bilemiyorum

@Utku Lekesiz ben guc artisi olsun diye degilde guzel ses almak istedigim icin düşünüyorum önerebileceginiz egzozcu ve yazilimci varsa paylasirsaniz sevinirim

@Utku Lekesiz ben guc artisi olsun diye degilde guzel ses almak istedigim icin düşünüyorum önerebileceginiz egzozcu ve yazilimci varsa paylasirsaniz sevinirim
Sadece Egzost işi yaptırmanız ses olayınızı çözer hocam. Downpipe pek önermem şahsen ben. 1.0 motorlar halen yeni ve keşfedilmesi gerek Arge ile. Ayrıca sadece Dovnpipe ile kalınmaması lazım Yazılım vs de gerekecektir. Söz konusu bu işlemler Hem aracınızı sıkıştıracak hemde Garanti kapsamından çıkaracaktır.

İskender ustaya yaptırmıştım ve ses olarak gayet memnunum. Polisle sıkıntı yaşamak istemiyorsanız varex taktırmanız daha yerinde olacaktır. Varex içinde içi boş varex yerine susturucu işlevi gören varex takarsanız performans düşüklüğü yaşamazsınız. İskender ustada 2 tür varex de mevcut. Türkiye’de orijinal tek varex X-force varex olup isterseniz onu, isterseniz kendi yaptıkları susturuculu varexi yahut içi boş varex’i takıyorlar. Ses istiyor iseniz downpipe + orta susturucu iptali + sona içi susturuculu varex takın. Ses çıtırdan olsun fakat performans odaklı bir kurulum isterseniz de downpipe + spor susturucu + içi susturuculu varex takmanızı öneririm. 

Benim yaptığım kurulumda downpipe + orta susturucu iptali + içi susturuculu varex mevcut. Yazılımı da Servis Paşaoğlu’nda yaptırdım. Hem sesi çok iyi hem de arabanın doğal sınırları içerisinde belirgin seviyede tatminkar performans artışı sağladı.

Geri
Üst Alt