2016 yılında cam filmi ile ilgili 2017 Ekim de yasa düzenleyeceğiz dediler. Birçok vatandaş film çektirdi serbest olmamasına rağmen.
Ben hiç bu haberler yokken çektirdim filmi cezayı göze alarak, hatta çevirmeye girdiğimde polisin sökün bunları yasak demişliği var, ve yine bu bir yıl içinde sağda solda ceza yiyenleri de çok kez duydum.
Açıkçası ben yine sökmedim. Polisle bir şekilde anlaşmaya çalışırım, camları açarım çevirmeye girersem vs. diyerek ceza yiyene kadar ya habibi dedim devam ettim.
Daha önce bu konuda görüşümü belirtmiştim, birkaç hafta önce bakanlık resmen yasak artık dedikten sonra ceza yiyene hiç rastlamadım. Ama burada bir arkadaş çok ceza yiyen var demişti, doğrudur bilemiyorum. Geçen yine bir vatandaşa e5 bağlantısında polis zorla sök sökmezsen ceza yersin demiş, yol kenarında sökmüş insanlar filmlerini. Bu adamlar bence oldukça mağdurlar.
Şimdi burada biraz linç edilebilirim ama; bakanlık resmen yasakladı, 206 tl ceza yemiyim durduk yere şimdi diyerek filmlerini söken/söktüren vatandaşlar biz mağdur olduk deyince bana doğru gelmiyor dostlar. Bu durumdan yani mağduriyetten bahsetmeyen de illa çoktur lafım meclisten dışarı. 2015 te de 16 da da 17 de de yasaktı bu olay. Yasakken çektirmişsin, yasağa devam demişler söktürmüşsün. Bırakta tam huzura erecekken filmlerin bazı kondisyonlarla serbestliği söz konusuyken alınabildiği kadar çok hak elde edilsin, kaos olmasın.