Defalarca yazıldı ve konuşuldu; fren hidroliği aracın trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3.cü yılın sonunda ve devamındaki her 2 yıl da bir değişir/değişmesi gerekir.!!@HONEY Hocam son tahmin doğru. Ön fren balatalarım bittiğinde 200-300 TL' nin hesabını yaparak gidip bosch fren balatası taktırdım. O balatala sürekli mızıka çalan bir balata olduğu için önce kulaklarımı tırlamadı sonra malum bizim diski yedi. Yetkiliye gittiğimde iyice kafayı yemiş durumdaydım. (Sesten ötürü) Sonra balataları değiştirirken fren diskini gösterdiler. Bildiğin yemiş diski balatalar. Bu sebeple bende güvenlik açısında değiştirmeyi tercih ettim.
Hocam fren hidrolik değşimini siz m talep ettiniz yoksa servis mi tercih etti. Ayrıca hidrolik değişim sonrası fren pedalı konusunda bir değişiklik oldu mu? Ben aracımın fren pedalının önceki yıllara göre biraz daha yumuşadığını daha fazla bastığımda kavradığını hissediyorum. Belki psikolojiktir. :sofor:
Sizinle alakası yok., her insan yazım tarzına göre belli işaretler kullanır.. böyle basit şeylere takılmayın..@forzaGilles Hocam bilgi için teşekkürler. Durumu anladım. Ancak bu cümle sonlarındaki ünlem işaretlerini pek anlayamadım. Çok sevimli olmamış.
Araç kaç model..?Merhaba,
Konu açılmışken bugün ben de 45000 KM bakımı için 2 yetkili servisten fiyat alıp kararımı özel servise 100 tl verip kendim malzemelerimi temin etme yönünde kullandım.
Sunroof bakımı için 400 TL ücret talep edildi. Fren hidroliği için 200 TL. Fren hidroliği için Liqui Moly ürünlerine baktım fakat 5lt olarak satılmasından dolayı ikilemde kaldım.
Ücreti 240 TL şu an biraz bütçe sarsıyor. Tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Mann marka filtrelerin orjinal satış noktası https://www.onlineyedekparca.com/sepet mıdır ?
Daha önce formlar içerisinde gezerken siteden 1.2 TSI için bakım seti önermelerine takiben bulmuştum, ama emin olamadım.
Sağlıklı günler dileğiyle..
DSG mi, manuel mi.?@forzaGilles Merhaba,
Araç 2016 model. 40900 km de şu an gün saymaya başladık.. Zubizu vs indirimler ile iletilen fiyat bu arada belirtmeyi atlamışım.