Fiyat uygun ağır bakım önemli ağır bakımdan sonra balata değişiminden sonra ah edip vah eden çok, güle güle kullanın.
Dışarıda prof ordinaryus usta takacağına serviste kalfa çırak taksın, evet cümle çok iddialı oldu yahu bu adam hata yapmayacak mı o gün hasta olur uykusuz olur dikkatinden kaçar kul sonuçta hata yapar ama serviste yaptırınca araba titredi mi balata ses yaptı mı çekerim servise o trigeri o balatayı yenisiyle değiştiririm sentesini yaptırırım özeldekinin hatasının garantisi nerde? Kapıdan çıkasıya kadar. Eminim şu cümleyle karşılaşacağım “abi bu kadar titreme normal yok bu balata tozundan başta ses yapar geçer zamanla yok o egr den yok turbodan”
4 balatayı da değiştirmem gerekiyordu bu forumda ate çok önerildiği için yine burada önerilen yerden fiyat araştırması yaptım serviste eko olanı dışarıdaki atedwn ucuzdu neyse bu konularda takıntılı biriyim gittim halis mulis orj taktırdım servisteki arkadaşa biraz da samimiyetimden en ufak ses yaparsa 1 yıl 15 bin gelirim bunu unutma dedim gülerek tamam deyip işlemi yaptık o zaman 300-500 hatırlamıyorum fazla verdim.
1 yıl oldu ne ön ne arka ötme yok, bunun tozu yok mu bu balata afyon mermerinden mi yapılıyor yok işte demek ki kaliteli olunca olmuyor demek ki fabrika standardı diye bir şey var.
Geçen yine forumda konusu açıldı ateler ötüyor diye firmanın cevabı da parçaya garanti veremiyoruz neymiş marka garanti vermiyormuş, hadi gel işin içinden çık ucuza da satılmıyor bu balatalar.
İşin özü araç konusunda takıntılı durum varsa servis öneririm yoksa doğrudan pskiyatr falan bakalım ilaca başlayalım.
Evet
İyi Avukatı olmayan mahkemeye
Tanıdık doktoru olmayan devlet hastanesine
USTASI olmayan sanayi alemlerine düşmesin
Bu foruma her hafta genelde yeni üye 2-3 kisi ugruyor
Aracımdan şu ses geliyor
Motorumdan bu bögürtü geliyor
Araba şu hata kodlarını verdi
Birde motordan gelen ses videosu ekleniyor genelde
56 kpbs dandik ses kalitesinde mobil telefon hoparlöründen
Teşhis yapılması isteniyor .
Forumda vesikalı En iyi usta olsa telefondan ses teşhis analizi yapması %100 olarak zor bence
Neyse,,, insanların ustası yok
Bir çare yetkiliye para kaptırmadan forum alemlerinde ücretsiz çözüm arıyor.
Benim ustam var
Gerektiginde 1 telefonla anında çıkma parca bulabilecek ustalardan hatta
Elimin altında
25 yıllık opel üstadı memiş ustam var. (Aracı revizyona tamire bırakmasamda her türlü teşhis icin bilgi alabilmek adına joker bir usta sonucta
Ankarada yahya ustanın yeri (aydogdu vw) isyerinin manuel transporterına 3500 liraya cıkma sanzuman ayarlayıp montajlamıştı 2017 de ,, yetkili 28 bin isterken
Umut ustam vardır . Yeni oto/ erciyes sanayi sitesinde
Babadan ogula devirli 25 yıllık vw ustası.
Forumlara sorarak tavsiye alarak kimse sanayideki ustaya ikna olmaz .
Dönüp dolaşıp yetkiliye gidilir. (Haklı bir durum itiraz edilemez)
Ben şimdi cekeyim altıma bir volvo xc40 ?
Şu yaşıma kadar
Ne dedemin ne amcamın ne kankamın ne kirvemin volvosu olmadı
Kime güvenicemde sanayideki 101 volvo ustasından çekilisle usta secicem
Volvo forumlara girsem ? Tavsiye istesem Herkesin kendi ustası kendine iyi ?
Ben vw aldım
Alırken yetkilye postaya koyabilecek elimin altında usta varmı diye hesap yaptım Zaten
Ustası olmayan mecbur devam edecek yetkiliye. Dogruya dogru durum bu.
Birde dsg işin icine girince mecbur.
Sanayilerde usta yok hizmet garantisi yok ...bu kısma katılamayacağım
İsini bilen ustayla 1 hafta sonra bu iş olmamış deyip kapısına dayanacak durumum hiç olmadı (en azından opelimle 15 yıl)