forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Hocam konu benimle alakalı değil., benim bi endişem yoktur., Erkan arkadaşımızın serviste Shell kullanmalarından dolayı olan huzursuzluğu üzerine yazdım., Yazdıklarınıza katılmak ile birlikte bir konuda ayrı düşüyoruz., her ne olursa olsun 0 numara yağ 5 numara yağdan daha incedir. ve şahsi düşüncem çok soğuk bölgelerde yaşamayan birisi için 0 numara yağın gereği de yoktur., Kaldı ki Erkan arkadaşımız İzmir gibi hiç kış mevsimi görmeyen bir şehirde yaşadığını düşünürsek., bu kadar ince bir yağ kullanmanın bi anlamı olmayacağı kanaatindeyim.Mobil marka yağlar için ilgili viskozite eğrilerini gönderdiler, gördüm. Yağın ince özelliklerde (0W) olduğu bölge soğuk şartlar. 100 C deki sıcak bölgede ise her iki yağın viskozite eğrileri aynı gidiyor ve aynı viskozitedeler (30). Dolayısıyla sizin endişelendiğiniz yağ eksiltme miktarı 0W30 yağ kullandınız diye artırmaz bence (güncel kaliteli sentetik yağlar için söylüyorum).
Tedarik problemi ayrı tabi. Ben de normalde Shell koysunlar tercih etmem ama servis Shell ile anlaşmış koyuyor ve ben de ilave uğraşmak istemiyorum