Evet hocam, Mk6. Akü değerinin Mk7 ile bu kadar fark ettiğini bilmiyordum, sanırım elektronik aksamın çoğalmasından dolayı...Şimdi anlaşıldı araç Mk6 kasa., Normalde Mk7 'lerde 61ah 'lık akü kullanılmadığı için acaba demiştim Herşey normal yerli yerinde sıkıntı yok., Akü de tap taze 2019 30. hafta üretilmiş @Savatage
Bu akü serviste %30 indirimle 590 'a mı geldi..?
Anlam veremediğim diğer konu bu araba 7 yaşında ve 7 senede 3.cü aküsü mü.?
Yok hocam, liste fiyatından %30 indirimle 452 TL tuttu.
Bir önceki akü araç ilk sahibinden alınır alınmaz 2014'te takıldı diye biliyorum. Son 3 ay içerisinde parkların ve radyonun uzun süre açık kalmasından mütevellit bir defa kullanıcı hatasından, bir defa da 1 hafta arabanın hiç çalışmamasından dolayı 2 defa takviye yaptık. Geçen hafta soğuk havalarda sabah çalıştırmada da zorlandı. Ve uzun zamandır iç lambaların ve ilk çalıştırmada gündüz farlarının kapalı olmasına rağmen bunlar başımıza geldi akü artık "beni salın" diyordu yani...
20 km yol gidip akünün şarj olmasına rağmen servisteki ölçümde olması gereken değer skalasının alt limitlerinde değer alınca ve yukarıda saydığım tüm faktörler de birleşince değiştirilmesini talep ettim.
Yukarıda eklediğim Varta görselinden üretim tarihi kodunu bulabilirsem her şey daha net olacak aslında...