fcsrn
Moderatör
Bende de çalışmıyor. Euro 6 ile gelen bir özellik olabilir.@forjust1day şimdi denedim hocam mümkün değil dönmüyor az daha kuvvet uyguladam zarar verecektim.
Bende de çalışmıyor. Euro 6 ile gelen bir özellik olabilir.@forjust1day şimdi denedim hocam mümkün değil dönmüyor az daha kuvvet uyguladam zarar verecektim.
Hocam benim aracim 11 kasim 2016 uretim sanırım 2017 şase oluyor , dikiz aynası çerçevesiz tipten olan , start stop 10 km hizin altında devreye giriyor ama herhangi bir güvenlik sorunu yaratmıyor bazi arkadaşlar tedirginlik yaşamışlar ancak videosunuda paylaşmıştım panik yapip debriyaja basamadık direksiyona verdiğimiz tepkiyle araba anında marş yapıyor , bence güzel bir özellik seviyorum kendini kapatmasınıStart-stop aktive olma durumu: 2015 öncesi tamamen durunca!
2017 sonrası modeller hız 10 km ye düşünce direk devreye giriyor.
Ne gerek var diyordum? Hareket devam ederken niye aracın fişi çekiliyor?
Anlık tüketim ekranına odaklandım 4-5 duruşta ve tam durmaya 5 kala !!
araç boş viteste durma hazırlığındayım. tam durmaya yakın frenleme esnasında hız 15>10>5>şeklinde düşüşe geçerken anlık tüketim değeri anormal şekilde boş viteste olmama rağmen 7,5>11>15 olmakta.bunu tabi start stop düğmeden off iken gözlemlek durumundayım ki !!sebeb araç 2017
Adamlar rölantide anlık 0,6 lt/saat tüketimi start stopla çözmenin yanında 10 dan sıfıra düşerken pik yapan anlık tüketimi sıfırlamak adına 2017 modelden itibaren böyle bir şeye girmişler
Direksiyon hareketi yapin hocam çevirince anında çalışıyor s&s devredeyken deneme yapın , cidden mühendisler her detayı incelikle düşünmüşler, misal ss devredeyken frene sürekli basın çekin fren şişsin, şiştiği anda marş yapıyor (manuel araç için) vb..Bu panik durumu 2 kere bendede oldu. Sadece hız kestim debriyajla çalışmadı araç 2 sindede. Yada ben saçmaladım çalıstiramadım diycem. Debriyaja bastım çalışmadı işte? İkinci basışta çalıştı.