Blackjoke
Üye
- İsim
- Çağrı
Benim araba bozuk herhalde s=s20 son 3 depom aşağıda ek olarak sunulmuştur.....
Benim araba bozuk herhalde s=s20 son 3 depom aşağıda ek olarak sunulmuştur.....
Doğrudur Doğan abi ben daha fazla yakıt almıştım 50 litre diye hatırlıyorum. Ama pompacıya da pompa atana kadar doldur demiştim. Sen ne kadar menzil kaldığında yakıt alıyorsun?Ben 45 litre mazotla 5.5 tüketim ile 813 km yaptim. Sizin hesaba göre pompa attiktan sonra 3-4 litre daha benzin konulmus depoya.
buda benim tuketim daha az yakmisim ama daha az gitmisim
Ekli dosyayı görüntüle 14675
aynen bende. şimdi fark ettim ortalama 23 saatte depo bitiyor şehir içiTabanca atar atmaz ben tamam stop yeter diyenlerdenim
Doğrudur Doğan abi ben daha fazla yakıt almıştım 50 litre diye hatırlıyorum. Ama pompacıya da pompa atana kadar doldur demiştim. Sen ne kadar menzil kaldığında yakıt alıyorsun?
Ben bi 30-40 km daha gidiyorum, ışık yandıktan sonra kalanın da yarısını bitiyorum aşağı yukarı. Belki ondan deponun aldığı fark ediyor olabilir. Ancak her ne kadar dizellerde hava yapma riski olsa da, benzinlilerde de yakıt pompasının etrafında az benzin kaldığında ısı transferi sıkıntısıyla pompanın yanma ihtimali olduğu söyleniyor. Son nesil araçlarda ne kadar geçerlidir bilmiyorum ancak bundan sonra temkinli yaklaşıp fazla zorlamamaya karar verdim.İnan hatırlamıyorum Ama dizel olduğu için ışık yandıktan sonra max 10 km sonra falan alırım.
Abi ben aracı oldukça sakin kullanıyorum. Çeyrek gazdan fazla basmıyorum, freni neredeyse zaruri olduğu haller hariç hiç kullanmıyorum. Önümde gereksiz fren yapanların kulakları çınlıyor sonuç olarak, tabii ben de sabah trafiğinde fren yapmamak adına önümdeki araçla geniş bir takip mesafesi bırakıp sadece gaza bas-çek yaparak seyrediyorum, benim de kulaklarımın çınladığını dikiz aynasından fark edebiliyorum 8D Yol boş olduğunda da ivmelenmeyi olabildiğince yavaş gerçekleştirerek son vitesin 1600 devirlerine çıkıyorum, o hızlarda sabit seyrediyorum. Son aylarda ekonomik kullanma çabası içindeydim ama artık fazla umursamamaya karar verdim. Geçen gün meşhur "dolar 1.7 olmuş bilgisayar alınmaz bu zamanda..." mesajı gibi bir başka mesaja denk gelince 6 liranın keyfini çıkarmak gerektiği kanaatine vardım. 6 liraları da özleme ihtimalimizi düşünmek işten bile değil...
@Deja-vu hesaplamalar oranlamalar hepsi güzel. Amorti süresi sonucu yukarda biyerlerde yazdığım şekilde 1998 deki gibi litre fiyatında %38 lik dizel lehine bi avantajla hesaplanamadığı için durum bu
***Yalnız bu hesaplamada matematikci Cahit arf olsaydı en son dizel farkını , bileşik faize değil dolara bağlayıp logaritmik tsi kar hesaplarına girerdi