Bugun benim aracim da bu hatayi verdi.
Gecen hafta bir kere verdi antifrize baktim cok azalmamisti.Arabayi kapatip acinca hata cikmamisti daha.
Simdi hata gelince yine baktim antifriz dipleri gormus.Bunda delik falan mi var acaba?
İlk uyarı verdiğinde seviye çok azalma olmamış., bir süre sonra tekrar uyarı verdiğinde seviye dipleri görmüş diyorsunuz., Mevsimsel geçişlerde olsaydı antifriz seviyesi dipleri görmezdi.!! kaçağı bulmak için uğraşmak istemiyorlar., bu kadar basit., seviyeyi ara ara kontrol etmekte yarar var., azaldığında ekleme yaparken yalnızca (saf su) ile yapmanız gerekir., çeşme suyu, pet şişe su, içme suyu vs.. kesinlikle kullanmayınız.Arabayı servise bıraktım ama herhangi bir sorun tespit edemediler.Mevsimsel geçişlerde olur gibi bir şey söylendi.
Farklı sebep olabilir mi diye sürüş testi de yapmışlar ama yok.
Sagolun hocam cevabiniz icin.Bir gun boyunca kontrol ettik,20 km de surup test ettik deyince usteleyemedim.Dediginiz gibi kontrolde kalacagiz insallahİlk uyarı verdiğinde seviye çok azalma olmamış., bir süre sonra tekrar uyarı verdiğinde seviye dipleri görmüş diyorsunuz., Mevsimsel geçişlerde olsaydı antifriz seviyesi dipleri görmezdi.!! kaçağı bulmak için uğraşmak istemiyorlar., bu kadar basit., seviyeyi ara ara kontrol etmekte yarar var., azaldığında ekleme yaparken yalnızca (saf su) ile yapmanız gerekir., çeşme suyu, pet şişe su, içme suyu vs.. kesinlikle kullanmayınız.
Yağmur suyu tortulu olur sonuç olarak havadaki partikülleride üzerinde taşıyor ama klimanın yoğuşturduğu su kullanılabilir en azından araç akülerinde kullanıyorum saf su bulamayınca bu zamana kadar sıkıntı yaşatmadı@forzaGilles
Yağmur suyu iyi olmaz mı?
Yağmur suyu hasadı üzerine tez çalışması yapmış mühendis bir yakınıma danıştım.@forzaGilles
Arkadaşlar gerekli cevabı vermiş.,@forzaGilles