Sıfır aldığım golf sol çamurluk değişmiş çıktı

İsim
Cengiz
Herkeze merhaba 6 ay önce Avek otomotiv den aldığım aracımı bugün ekspertiz e götürdüm ekspertiz aracın sol çamurluğun fabrikada değişmiş olduğunu bunun sorun olmayacını söyledi ama sonuçta sıfır araç nasıl bir yol izlemem gerekiyor aracımı satarken bi sorun olurmu fikirlerinizi bekliyorum iyi akşamlar.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

Sol ön mü arka mı hocam? Ön çamurluk ise satarken çok sorun olmaz ama elbette bunu aldığınız bayiye iletip mağduriyetinizi belirtin. Geçen günde başka bir üyemizin sıfır aracında tavanın bir kısmı sonradan boyalı çıkmış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sol ön çamurluk boyasında orijinalliğinde sıkıntıyok doğuşla görüştüm aracı servise götürmemi orada inceletmemi söylediler çamurluğun tutan 2 mantaj vidası soradan boyanmış dedi exsper belli belirsiz.sayarken bakan eksper farikada yapıldığını anlar alacak olan kişiye ona göre bilgi verir dedi ama sonuçta sıfır araç.

@Cengiz Atasoy Aynen öyle hocam. 2.elde sürpriz yaşamamak için o kadar para verip 0 araç alıp bir de rezil olmanın anlamı yok, elbette onlarda kendilerine göre konuşacaklardır. Küçük bir değer kaybı vs. istenebilir sanki ama pek bilgim yok o konularda: 

Bu işten anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

bakın motor kaputunun içinde kalan o bölgelere ve vidaların tamamına mat boya atılır., gerekirse araç boyadıktan sonra son kontrollerde (boyama aşaması sonrası son kontrollerde) eğer gerekli görüldüğü durumlardan tekrardan kapı çamurluk gibi bölgelere ayar yapılır., ayar sonrası o bölgelerin vidaları tahriş olduğundan üzerinden fırça ile geçilir., Ayar vidası boyalı diye çamurluk boyalı diyen o süper zekalı insanın akıl sağlığını sorgulamak lazım., adı üzerinde vida bu., o vida sadece montaj vidası değil, aynı zamanda onunla kaporta ayarı yapılır., Fabrika da kontrollerde bakmışlardır tekrardan ayar gerekmiştir hepsi bu.,

Yani o ekpertiz yapan şahıs ın mantığına göre; çamurluğu bir sebebten söktüler, değişim gerekti yeni boyanmış bir çamurluk taktılar, sonrasında da araba boyalı damgasını yedi allah akıl fikir versin o insana., Showroom'a gidip diğer araçları kontrol ettiğinizde de göreceksiniz ki 100 aracın 99 böyledir., Seri üretim yapılan araçların hepsi böyledir., 5 serisi de alsanız A8 'de alsanız seri üretim bir arabadan kusursuzluk beklenemez.,

Çamurluğun boyasının orjinalliğinde sorun yok diyorsunuz., çamurluk kusurlu olurda 2 kat boyanmış  olur anlarım da ne yapsalardı kaporta ayarını yapmasalar daha iyi mi olurdu., showrrom a gidin golf, passat, polo tüm araçları kontrol edin hepsinde mutlaka bir yerinde kaporta ayarı için benzer kusurlar vardır., Geçen arkadaşımın eşine aldığı 0km Tiguan 'nın sol ön kapısı fabrika tarafından ayar yapmak için bağlantı menteşelerine müdahale yapılmış, menteşeyi tutan 2 vida var 1 kusursuz diğeri ince ayar için müdahelede boyası hafiftan atmış ve bu tahriş olan menteşe vidasını bayamamışlar bile.,

O çok bilmiş şahısa sormak lazım çarmurluğu sadece o 2 vida ile mi tutturuyorlar zannediyor., o çamurluğu aracın şasisi nin "farklı bölgelerinden" en az 3-4 vida daha tutuyor! işten biraz anlayan bir adam diğer bağlantı vidalarına da kontrol ederdi., arabanın üzerine sinek konsa araba da boya var dicekler 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Saygıdeğer Hocam;

Bahsettiğinizolay bir sorun değil aksine İnce ayar sonrası yapılan bir durumdur. Araçlar Türkiye ye girene kadar bir çok taşımadan geçer Treen Gemi vs bunlarla taşınma sırasında bu tip küçük ayarlar olabildiği gibi ülkemize girişi sonrasıda bu ayarlar servislerce yapılabilir bazen. Size birörnek daha vereyim Araçlarımızın arka bagaj kapakları en son monte edildiğinden ordaki somunlarda dabu tip boyama görmek mümkün. Dolaısyla bu iş Rutin bir durum olup elbette olmasa daha iyidir. en nihayetinde Yetkili ve Uzman kişilerce bu son onay işlemi gibi olduğundan ben bir sakınca görmüyorum.içiniz rahat olsun :)  

Herkeze tekrar merhaba hocam bugün aracın değişmiş olduğunu düşündüğüm solçamurluk için servise gittim servis müdürü arkadaş tanıdıktı araca ayar yapıldığını araçta değişen bir parça olmadığını söyledi ancak kaputu açıp kendisi inceledi yani yani kapsamlı bir inceleme olmadı.yani servis kaydı açmadı makina ile boyasına baktı.

Tabi bu inceleme içime sinmedi işinde iyi olduğunu düşündüğüm bir kaporta ustasına gösterdim usta çamurlukta oynama olduğunu ancak çamurluğun değişmediğini söyledi eğer değişseydi dovlumbaz vidalarındada oynama olurdu dedi birde parça orjinal bile olsa mutlaka çok hafif bir ton farkı olur bunu da herkez anlayamaz dedi sonuç olarak aracın üst 2 vidası ile oynanmış ancak davlumbaz vidaları sökülmemiş .tekrar yorumlarınızı bekliyorum.

bende kendi aracigimin sol camurluğundan suphelenmeye başladım. Servis gidince direk bilgi veriyor dimi? boya ölçer le ölçtulermi?

Geri
Üst Alt