@sigortacı
Bende bir şey sormak istiyorum. İlk kasko ve trafiği geçen yıl yaptırmıştım ve ikisine birlikte 2300 tl ödedim (neova)
2. yıl fazla uğraşmak istemedim ve aynı yere gittim yenileme yaptırdım. Hemen hemen aynı parayı ödedim. (şükür kaza bela herhangi bir şey yoktur. Min. onarım geçen yıl kullanmadığım için bu yıl 500+500 1000tl hakkım olmuş)
Merak ettiğim 1
1. yıl kasko 77.000 yazmışlardı (aracım 2015 golf 7 dsg 1.2 110hp 25000km)
2. yıl yenilerken yine aynı rakamı yazıyorlardı, itiraz ettim aracın fiyatı aynı mı niçin aynı rakamı yazıyorsunuz vs. diyince 85.800 yazdılar. (41000km) Her iki yılda da aynı poliçe içinde 7200 de aksesuar yazıyor. Bu yazılan kasko fiyatı normal mi ? Neye göre belirliyorlar bunu ?
Merak ettiğim 2
Sonra aklıma cam tavan, double media ekran, madrid jantlar, araç içi donanımlar geldi... Bunları geçen yıl herhangi bir kasko yapmadınız bu yıl yapın dedim
Genişletilmiş Kasko adında sadece "Aksesuar" kalemiyle 7800 tl bir ek kasko daha yaptılar (buna ekstradan 50 tl ödedim)
Yani bu yıl: hem normal aracın kaskosu + aksesuarlar var, hem de sadece aksesuarlar kalemiyle Prim Düzeltme adında ek kasko var.
Seneye aynı yerde bir yenileme daha yaparsam nasıl olacak mesela aracın fiyatına ne yazmalılar? bu ek kaskoyu diğeriyle birleştirip oradaki aksesuar kaleminin fiyatını mı yükseltecekler ? Bir türlü çözemedim :s