@fanajal park ederken önce N ye alıp emniyet kemerini çözüyorsunuz ve elektromekanik el freninin sesi gelir araba şöyle bi oturur arkası böylece ağırlık artık el freninde olur, sonra vitesi P ye alırsınız ( p ye alırken r nin üzerinden de geçmesi önemli değil çünkü artık ağırlık şanzımanda değil el freninde )
Autohold u ben hiç kapatmıyorum, bunun tek sıkıntısı çok dik yokuşlarda iki araç arasına park ederken oluyor tabi mesafenin çok dar olduğu durumlarda, benim araç manuel ve yokuş durumda park yaparken gaz verdiğimde autohold devredeyken debriyaj kavrama noktasını aşınca araba birazda yokuşun etkisiyle atıyor ve bu durumda öndeki veya arkadaki araca dokundurma olabiliyor, bunu yaşamamak için ben park ederken manevra sırasında aşağı salacağım zaman ayak frendeyken autohold u kapatıyorum böylece araç kendiliğinden aşağı salınabiliyor sonra tekrar autohold a basıp kaydırmadan ileri-geri autohold aç-kapa yaparak park ediyorum. Tabi buna dik yokuşlarda yapıyorum.
Startstop kapayacağınız zaman her defasında düğmeye basmak lazım bunu tamamen kapatmak mümkünmüdür bilmiyorum. 3buçuk sene sürekli bunu istanbul trafiğinde aktif kullandım sonra akü bitti yolda kaldım çekici beklerken göstergeler ve tavan ışığı orta paneldeki ışıklar falan kendi kendine pırpır yaptı. Sonuç olarak bu pırpır sırasında gösterge panelim yanmış, toplam 5bin lira masraf akü dahil garantiden karşılandı. Artık arabaya bindiğimde kapatıyorum s.stopu.
Uzun süreli ışıklarda vitesi N ye alın, birde öğrendiğim kadarıyla otomatik şanzımanlı araçlarda elinizi vitesin üzerinde tutmak zararlı ve maliyeti yüksek problemlere uzun vadede yol açabiliyormuş. ( oraya kol dayama koyduk kolunu oraya koy kardeşim demek istiyorlar heralde
)
Kulakcıktan vites hiç kullanmadım birşey diyemeyeceğim.
Son olarak bende takas için birçok marka dolaştım test sürüşlerine çıktım golfe kalite olarak en yakın yeni astra hatcback ti ve objektif davranmaya çalışarak fiyat-performans- yakıt- vergi ve servis açısından en iyisinin golf olduğuna karar verdim ve değişiklikten vazgeçtim.( servis çok önemli vw arabasına her zaman sahip çıkıyor. Dsg nin adı çıkmış ama piyasada vw kadar tutulan birçok markanın otomatiği inanın dsg kadar sorunludur bunu çok yakın aile çevremden biliyorum ve garanti kapsamındaki arabalarına bile bunlar sahip çıkmıyor kullanıcı hatası deyip uçuk meblağlar istiyorlar)
Ben biraz uzun yazdım boş vaktime denk geldi keyifle yazdım merak etmeyin
)
Golf iyidir hocam.