forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Sanırım sizin araç 2015 temmuz "öncesi" üretilenlerden., 2015 Temmuz ayından sonra etikette güncellemeye gittiler; 3 tip lastik basıncı var;@forzaGilles araç 2015 model, birde 38 mi deneyeyim o zaman ?Ekli dosyayı görüntüle 16192
olabilir.., turanza sert değil tuğla gibi lastik hocam bridgestone 'lar genel olarak böyledir., yalnız 33psi her halükarda 18inch için çok az., yanakları 40 olan bir lastikten bahsediyoruz hem jant a hem de lastiğe zarar@forzaGilles 92Y sipariş etmiştim ama 92W gönderdiler bir tanıdık vasıtasıyla getirttiğim için geri göndertmedim ( ufak da olsa takıntılarım vardır ne istediysem onu beklerim..)
Turanza normalde sert bir lastik olduğundan 33psi da sorun çıkartmamış, pilot sport 4 yumuşak lastik olduğundan 33psi da sorun çıkartıyor olabilir mi ?
forzaGilles Hocam, golften sonra hali hazırda fabrikasyon 18 jantlı ve spor süspansiyona sahip 2017 Seat Leon FR kullanıyorum. Kapı etiket değerindeki konfor değerine uygun olarak geneli şehiriçi olmak üzere önler 32, arkalar 30 psi olarak kullanıyorum. Lastikler bridgestone potenza S001. Şu an için konfor ve performans olarak çok memnunum. Yazdıklarınızdan sonra aracımın 18 jant olmasından kaynaklı tereddütte kaldım. Kapı etiketi bu şekilde; golfle leon arasındaki ağırlık farkından olsa gerek aynı ebatta hava basıncında farklılık var.olabilir.., turanza sert değil tuğla gibi lastik hocam bridgestone 'lar genel olarak böyledir., yalnız 33psi her halükarda 18inch için çok az., yanakları 40 olan bir lastikten bahsediyoruz hem jant a hem de lastiğe zarar
Yeni lastiklerin ilk 500-600km üzerindeki koruyucu katman silinene kadar (ani fren, yüksek hız, yüksek hızla viraj alma, sert viraj alma gibi durumlardan kaçınarak) çok zorlanmadan kullanılması gerekir., bu kullanım klavuzunda da yazmaktadır., 92W olması fark etmezde 590tl biraz pahalı almışsınız geçen hafta aynı lastiği kuzenime tanesini 520 liradan aldık; https://www.oponeo.com.tr/lastik-veri/michelin-pilot-sport-4-225-40-r18-92-w-xl-zr#206938940@forzaGilles 92Y sipariş etmiştim ama 92W gönderdiler bir tanıdık vasıtasıyla getirttiğim için geri göndertmedim ( ufak da olsa takıntılarım vardır ne istediysem onu beklerim..)
Turanza normalde sert bir lastik olduğundan 33psi da sorun çıkartmamış, pilot sport 4 yumuşak lastik olduğundan 33psi da sorun çıkartıyor olabilir mi ?
Araç 37bin km'de lastikler yaklaşık 500 kmde
-önler 36psi / arkalar 33psi yazan kısmi yükte lastik basıncı (bu aynı zamanda olması gereken ideal lastik basıncı)forzaGilles Hocam, golften sonra hali hazırda fabrikasyon 18 jantlı ve spor süspansiyona sahip 2017 Seat Leon FR kullanıyorum. Kapı etiket değerindeki konfor değerine uygun olarak geneli şehiriçi olmak üzere önler 32, arkalar 30 psi olarak kullanıyorum. Lastikler bridgestone potenza S001. Şu an için konfor ve performans olarak çok memnunum. Yazdıklarınızdan sonra aracımın 18 jant olmasından kaynaklı tereddütte kaldım. Kapı etiketi bu şekilde; golfle leon arasındaki ağırlık farkından olsa gerek aynı ebatta hava basıncında farklılık var.