Maşallah hocam, 1 saat 198 km mesafenin ortalama hızı 195kmh. Bunun için aralıksız 220 230+ gitmiş olmanız lazım. Rota süper sanırımBursa - Akhisar arası 1.5 tsi Superb klima açık yakıt ortalamamız , sanırım 1.5 tsi için göreceğimiz üst sınır bu civarlarda olacak
Ekli dosyayı görüntüle 78518
Bursa - Akhisar arası 1.5 tsi Superb klima açık yakıt ortalamamız , sanırım 1.5 tsi için göreceğimiz üst sınır bu civarlarda olacak
Ekli dosyayı görüntüle 78518
Tutar | Litre Fiyatı (alış ortalaması) | Litre | Ort. Fiyat (ağırlıklı ort.) | |
Toplam | 76434,75 ₺ | 12,98 ₺ | 5938,98 lt | 12,87 ₺ |
101.000 KM Ortalaması | 5,88 lt/100km |
Her kim ki ?
Arabayı sıfır bayiden çıkardım
Bugün 150.000 km yi devirdim
Sıfırdan beridir xxxx markalı petrol istasyonundan alıyorum
Araba sıfır hata ile yol alıyor
Yakıt sistemi errorsuz bu km ye geldi diyorsa
Bu petrol markası sınıfı geçmistir.
Dün bunu alıyodum , bugün buna gectim sonra bunu denedim le olmaz bu işler
Evet doğru bilgiler.
Markadan markaya bu kadar farklar olması ve bu farkın hemen 1-2 depoda anlaşılması çok mümkün değil. Tüm firmaların yakıtı aynı yerden Tüpraş tan geliyor. Firmalar kendi katkı maddelerini ekliyorlar.
Eklenen katkı maddelerinin yaratacağı fark da çok aşırı olmaz ancak bir miktar etkileyebilir.
O nedenle marka seçmekten ziyade, düzgün bir istasyon seçilmesi en önemlisi.
Shell için konuşulacak olur ise Ankara daki Shell Petrol A.Ş. olan yani Shell in kendi istasyonlardan alındığı sürece riski en aza indirebilir kullanıcılar.
Yakında Shell in kendi istasyonu yok...
Aracım 0 km den bu yana bende ve şu an 132.500 km'de.Her kim ki ?
Arabayı sıfır bayiden çıkardım
Bugün 150.000 km yi devirdim
Sıfırdan beridir xxxx markalı petrol istasyonundan alıyorum
Araba sıfır hata ile yol alıyor
Yakıt sistemi errorsuz bu km ye geldi diyorsa
Bu petrol markası sınıfı geçmistir.
Dün bunu alıyodum , bugün buna gectim sonra bunu denedim le olmaz bu işler
Yanlız yüksek basınç yakıt pompası bozuldu ise bunu harbi errorlar arasına yazmamız gerekmiyor mu ?Aracım 0 km den bu yana bende ve şu an 132.500 km'de.
İlk aldığım gün BP ve bir kez de TOTAL'den az bir mazot alımı dışında Petrol Ofisi dışında başka bir istasyondan yakıt almadım.
Bu zamana dek DSG sıfır hata, EGR - DPF sıfır hata (bir kez dahi ışık yakmadı)
Sürekli Çorlu - Çalışkan resmi servis bakımlı
Ekstra başıma açtığı iki masrafı oldu biri yüksek başınç yakıt hattı ve diğeri de bagaj kilidi.
En son Şubat ayında Çorlu - Uşak 90 km ortalama ile 4.4 ortalamadaydı.
Ben razıyım Golf'ten![]()