Dsg şansıman sorunu

.     Bu videonun 28. Sn sinde o sesin kaynağını görebilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hocam 3.5 yıl sorunsuz kullandım demişsiniz buna kasislerden vs geçerken şanzımandan gelen şıkırtı sesi olmaması da dahil mi? Benim aracım 4000 kmde ve bu ses yaklaşık 3000kmlerde gelmeye başladı. Tabi yaz oldu camları açınca duymaya başladım belki öncesinde de vardı. Zira camlar kapalıyken duymuyorum. Birçok kişi bunu dile getirmiş sesin varlığını. Ancak bilemedim servise göstersem mi yoksa bu şekilde mi kullansam

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
Şıkırtı sesi Mekanizma da bulunan K1 ve K2 diye adlandırılan Kulakciklardan gelir ve bu ses gayet doğaldır. Sesinn duyulması insani biraz tereddüte düşürmede Sağlıklı ve Normal bir sestir. Sizler aracınız vites geçişlerinde sertleşme ve gecikme olursa birde direnç karşısında aracınız silkeleme yaparsa servise gidiniz. Haricinde sıkıntı yoktur Keyfini sürün Hocam .[emoji41][emoji106]

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilinen bir yanlışı aktarayım; iyi niyet garantisi diye bir şey yoktur.  Servis bunun dışındaki bir olayı garantisi bitmişse söke söke parasını alır. Örneğin benim garantim bitmesine karşın bütün bakım ve masrafları serviste yaptırmama karşın vites kolundan kaynaklı hatadan 4 bin TL istediler. 

Dsg 7 yıl garantilidir. Hakkınızı arayın bilin sıkıntı yaşamazsınız. Sadece işçilik parası ödersniz. Tabiki bakım ve onarımları faturalı ve servis garantili bir yerde yaptırmanız şartı ile. 

DSG  ehil ellerde kullanıldığı müddetçe müthiş başarılıdır.Yeterki araç tek elden özen ve itinayla kullanılsın malesef bir çok yanlışlık ve hatalı kullanım dsg üzerindeki olumsuz düşünceleri arttırmaktadır.Oysa kullanım klavuzunu okumayı başarabilsek bu tür handikaplara düşmeyeceğimiz aşikardır.

@Murat26 

murat bey 1.6 tdi dsg kullanıyorum.nasıl kullanmamız gerekiyor gerek aracı çalıştırırken gerek ışıklar da gerekse dur kalklarda genel olarak bilgi alabilirmiyim

dsg nin uzun ömürlü olması için 

@Murat26 

murat bey 1.6 tdi dsg kullanıyorum.nasıl kullanmamız gerekiyor gerek aracı çalıştırırken gerek ışıklar da gerekse dur kalklarda genel olarak bilgi alabilirmiyim

dsg nin uzun ömürlü olması için 
şu alttaki konuya bakın hocam. ben bu konudaki uyarılara dikkat ederek kullanıyorum: http://www.golftutkusu.com/topic/1540-hayatında-ilk-kez-otomatik-vites-ve-dahası-dsg-kullanacaklara-kılavuz/ Sadece bu konuda bahsedilenden farklı olarak uzun ışık sürelerinde vitesi N konumuna alıp ayağımı frenden çekiyorum. AutoHold kullanmayı sevmediğim için...

@palsak Eyvallah kardeşim dsg golfümü almadan evvel burada tüm açıklamaları, videoları mümkün olduğunca izledim.Doğruları ve doğru bilinen yanlışları gördüm.Size nacizane tavsiyem aracınızla ani hızlanma yapmayın yokuşların en can alıcı yerinde gaz keserek yığdırma yapmaktan kaçının.Park esnasında önce aracınızı frene basarak N konumuna alın,el frenini çekin, ayağınızı fren pedalından çekin araç tüm yükünü el frenine bıraksın daha sonra tekrar frene basarak P konumuna getirin.Aracınızı ilk çalıştırmada anlık yakıt tüketimi 0,7 olana kadar hareket ettirmeyin.Aracınızı yokuş yönüne ve yokuş aşağı dik park etmeyin.Işıklarda gaza gelip ani kalkış yaparak devrin aşırı yükselmesini denemeyin dsg nin tepkimesi mutlaka geç kalacaktır yani devir vites oranı uygun olmayan bir hal alacaktır buda fazla ısınma ve mekatronik arızasına sebep olabilir.Ben start stop'u asla kullanmam varsın biraz fazla yaksın aracı ilk çalıştırmada hemen iptal ederim.Araç motor ısısı 90 derecenin altında iken gaza yüklenmeyin.DSG kolu her durumda tatlı sert hareket etmeli,eğer bir önceki durumuna göre biraz daha kemikli hale gelmişse park esnasında biraz fazla ileri geri hareket yapmışsınız veya aracı düz bir zemin yerine engebeli yahut yokuşlu bir yere park etmişsinizdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.(Birde sizin aracınız dizel şehir içi fazla kullanım sonrası dizel partikül filtresi dolacaktır. 3 haftada bir uzun yolda aracı manuelde kullanarak  4. vites ve sabit 80 km hızda 10 km kadar sürüş yapın bu partikül filtresini temizleyecektir.)

Merhaba 1 ay önce 1.0 tsı golf aldım. Aracim aldigimdan beri mi yapiyor bilmiyorum ama yeni fark ettiğim bir sorun var. Spor modda yavaş kalkışlarda değil de hafif sert kalkışlarda s1 den s2 ye geçerken araç vurma yapıyor, sarsılıyor sanki birşey araca arkadan çarpmış gibi oluyor. Bu dediğim normal modda d1 den d2ye gecislerde olmuyor ama. Servise goturmelimiyim sizce yoksa bakımı bekleyeyim mi 11 ay.

Geri
Üst Alt