Özet...Yer uçağı benimkisi...
Daha önce farkına varmamışım; manuel ciddi ciddi yoruyormuş. Uzun yolda yorgunluk böylece kendi adıma tarih oldu. Pahalı bir güzellik ancak hem kendisine verilen parayı sonuna kadar her dakika hissettiren kullanışlı ve alınacak en değerli opsiyonel donanım hiç kuşkusuz.
Teorik olarak bildigimden Kullanım kurallarına kolayca alıştım.
Cruise kontrolde frene basılıyken aktive olmadığını ve res düğmesiyle kayıtlı hıza, set tuşuyla o anki hızınıza hızlı ayar yapıldığını hatırladım.. cruise control ile ayarlı hız aşıldığında 2 vites düşerek kompresyonla hızını korumaya çalıştığını, sürüş profili secimi gibi ucuz bir donanımla gelen süzülme özelliğinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu yeniden hatırlıyorum.
İster 16 jantlar isterse hankooklar sorumlu olsun bu konforlu sürüş hissinde süspansiyonların mutlaka basrolde olduğunu düşünüyorum.
Hani yıllar önce ayrılıp da bir türlü kavuşamadığınız sevgilinizle tesadüfen karşılaşmış da gözlerine uzuuun uzun bakarken ellerine dokunma ihtimali ile yüreğimizin yıllardır süren fırtınası dinmişçesine... vites koluna bir kez ve son kez dokunuyorsunuz sonra sonsuz vitesli veya hiç vitesi yokmuşçasına pürüssüz vanilya sürüş... gaz pedalının dibindeki düğmeye basınca kick down sizi hazır beklerken güç hemen ayak parmak ucunuzdayken tenezzül etmeyip bir uçaktaymışçasına süzülerek ilerlemek.. radyo Kordelya da fonda terennüm eden....
"Elbet bir gün kavuşacağız
bu böyle yarım kalmayacak.."
güftesi, Muzeyyen Senar'ın sesi kulaklarımda...
İşte bak kavuştuk diyorum..
mırıldanıyor bana tatlı tatlı ve virajları yutuyor parmak uçlarımda yolların nabzını tutuyorum.. tıpkı bir sevgilinin elini tuttuğunda hissettiğindeki gibi yürek çırpıntısına dönüşüyor. Içinde herkes mutlu, normalde yol tutan midesi alt üst olan sanki o değilmiş gibi mutlu küçük kızım. Onu mutlu eden her şey benim de sevgimi kazanıyor elbette.. yüreğimi yıllar önce kaptırdığım o kurşun gri mağrur Golf'üme yavaş yavaş özlemim diniyor.
Olmaz denen oldu..
sanki sihirli sözcükleri söyleyip gizemli değneği değdirince muhteşem bir faytona dönüşen bal kabağı masalını gerçekleştirdi...
Aman Allah'ım Saat kaç?