forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Yağı kontrol edip kademeli şekilde ilave yapmadıysanız yani direkt 1lt. yağı boşalttıysanız fazla yağ koymuş olabilirsiniz.,günaydın arkadaşlar 3 gün önce yağ seviyesinde azalma hatası aldım yaklaşık 10km sonra 1 lt castrol alıp yarısını ilave yaptım,ışık söndü buraya kadar herşey normal,20 km gidip yaklaşık 6 saat sonra çalıştırdığımda hafiften bir hırıltı başladı,aracımda toplamda 5 kişiydik ve hava çok sıcak olduğu içinde klimada sonuna kadar açıktı ve 10km gittikten sonra motordan çok fazla ses gelmeye başladı ve çok fazla rahatsız edici olmaya başladı,15km yol yaptıktan sonra arabayı yine düz bir zeminde 10dk soğutup yağ cubuğunu kontrol ettiğimde üst sınırda duruyordu . 1 gün aracı hiç çalıştırmadım ve sonra uzun yol yaptım 80/90km hıza kadar ses yok ama bu hızları geçtikten sonra motordan içeriye rahatsız edici bir ses gelmeye başladı konu ile alakalı yardımlarınızı rica ediyorum.
Motoru ısıtıp ve yağ sıcaklığıda 80-90 dereceye ulaşmışken., düz zeminde stop edip ama (motoru soğutmadan) hemen 1-2dk. yı geçirmeden yağ ölçümü yapınız ve birde yağ ölçümünü doğru yorumlamakta önemli., ölçüm yaparken hiç bir zaman 10-15dk. gibi süreler beklemeyin., bu yağ seviyesini yanlış yorumlamanıza sebebiyet verir..