Golf’ümü BMW 3.20i ed ye değişmeli miyim?

Yakit dusunerek ben golf aldim.Bmw araclarinin cok asiri nazik ve kirilgan oldugunu disunuyorum etrafimda olan pek cok bmw kullanicisi tanidiklarim var servis asiri pahali ve yenilerinde bile sorunlar cikiyor.O yuzden illa degiseceksemde mercedesi tercih ederim sahsen.

Yakit dusunerek ben golf aldim.Bmw araclarinin cok asiri nazik ve kirilgan oldugunu disunuyorum etrafimda olan pek cok bmw kullanicisi tanidiklarim var servis asiri pahali ve yenilerinde bile sorunlar cikiyor.O yuzden illa degiseceksemde mercedesi tercih ederim sahsen.
Bmw araçları bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur. Borusan pahalı da vw servisinin de aşağı kalır yanı yok. Ayrıca bmw da servis paketi alırsanız (3 ve ya 5 senelik(km sınırı da seçebiliyorsunuz) servisler baya uyguna geliyor. Bir de dışarıda çok iyi bmw ustaları mevcut. Yetkili servise para kaptırmak yerine kendi yağınızı ve orjinal filtrelerinizi alır ustanızda değişirsiniz. 5 senedir 2008 e60 520d sahibiyiz herkes n47 motor için sorunlu,zincir sıkıntısı var,motor bitiyor gibi kelimeler kullanıyor ama hiç sıkıntı yaşamadık. İlk cümlede dediğim gibi bakarsanız bağ,bakmazsanız dağ olur. Bu her araba için geçerlidir.

Otomobil keyif işi, imkan ve ihtiyaçlar doğrultusunda karar verilmeli kanısındayım,

10 aylık bir aracınız var 2019’da hem golf 8 çıkacak hemde 3 serisi g kasa kodlu versiyonu ile değişecek. Yeni nesi bir araca mı geçmek mantıklı yoksa eski, tüketimi yüksek ve sorun çıkarma ihtimali de yüksek( kabul edilmese de BMW çok arıza çıkarıyor) bir araca mı geçmek mantıklı. Diyelim ki 2-3 yıl kullandınız, alacağınız BMW sanırım ikinci el en aşağı 2 yaşında diyelim, 2.5-3 yaşında bir golften mi daha az zarar edersiniz;  4-5 yaşında arıza çıkarmasıyla ve kullanıcı kitlesinin araçları hor kullanmasıyla meşhur olmuş ve bu nedenle ikinci elde çok değer kaybeden bir araçtan mı daha çok zarar edersiniz?  

İki araç da yenilenecek olmasa BMW derim ama hata olur, yazık edersiniz. Şu anda yeni a serisi bile daha mantıklı duruyor.

Hocam nasil surus sevdiginiz ilede alakasi var gorunus piyasa derseniz tabikide bmw tartisilmamali uzerine birde benzin tatli motor lakin 1.6 lar kacmiyor haberiniz olsun ve bmw surusu cok farkli anlatamiyorum ama hantal gibi hissetiriyor duzenli olarak 5 kasa suruyorum cok agir oldugu icin olabilir , 520dizel deli kaciyor ama farkli yani anlatamiyorum golfu surerken bin kat daha konforluyum sanki direksiyon bende degilde arac nereye giderse orada gibi arkadan itis agir aracin ne yapacagi bazen hic belli olmuyor golf direksiyonu seviyorsaniz bmw ninki nefretlik ben hic sevemiyorum yani nasil golf tutkusu diyoruz BMW bambaska hocam severseniz hic bi arabayi suremezsiniz bmw den baska

benim fikrim takasi yapin, aracin piyasasi yuksek yeni nesil motor begenmezseniz degistirmesi 1 hafta kar bile edebilirsiniz

BMW 3 serisi D segmenti bir araba olduğu gibi ayrıca sedan bir otomobil. Bir de üzerine marka algısı eklenince aracın eksiklerini söyleyeni dövmeye kalkarlar. Benim de az çok tecrübem oldu, fena araba değil ama abartıldığı kadar da yok. Bir kere performans olarak bizim 125’lik golf’ü yer bitirir, bunun karşılığında da su gibi benzin içer. İçine gelince bana Honda civic’in kalitesiz döşemelerini hatırlatıyor bu araba. Burada bir sürü destansı şey yazılmış, eh istedikleri fiyata bakılınca bir zahmet o kadar da olsun, ama en başta dediğim gibi, marka algısı.

@Kaaan95.ky hocam çok farklı ve doğru bir bakış açısı bunları göz önünde bulundurmalıyım teşekkür ederim. 

Geri
Üst Alt