Keremdogan
Yeni Üye
- İsim
- Kerem
Selamun aleyküm arkadaşlarım.
Şimdi ustalarım tecrübenizden faydalanmak acısından bir soru sormak istiyorum. Detaylı yazayım.
Ömcelikle aracım 2015 comfortline 110 bg 1.6 tdi.
Aracı alalı 4 ay kadar oldu aracı ilk 2 ay orjinal lastik yay vs. kullandım uzun yol ve şehir içi 1000 - 1500 km kadar yol yaptım araçtan aldığım yakıt rakamları uzun yol 4.2 şehir içi 6.5 en fazlaydı. 2 ay evvel araca 3mm yay artı 18 replica durban jant lastik taktırdım lastikler arka 2 petlas ön 2 komho şeklimde. (Ön lastiğin tekini patlattığım içim önlere 2 tane aldım) bu değişiklikten sonra araçtan 2 aydır alfığım rakamlar 9.5 - 10 - 11 lt gibi .. hatta şöyle diyim özellikle düşürmek için elimden ne geliyorsa yaptım sıfır klima ve kesinlikle agresif kullanmadım ancak ne yaptıysam araç 9 lt renin altına kesinlikle düşmedi. 1 ay önce serviste bütün bakımlarınıda yaptırdım. Filtre vs.
Şimdi soru şu ustalarım
ben ne yapıcammmm ((( yaptığım modifiyeden soğudum resmen haftada bir 250tl mazot atar olduk evlat acısı mübarek. Neden yapar bunu neyi atlıyorum neyi gözümden kaçırmış olabilirim. Kime sorsam imkansız o rakamlar diyor. Fazla diyor vs. Bi fikriniz varsa size zahmet bi akıl verin. Saygılar sevgiler.
Moderatör tarafında düzenlendi: