Benim aracımda da 18" jant ile DCC opsiyonu var. Detaya girmeden önce 2 önemli şey söyleyeyim. 1- BÜYÜK bir fark beklediğiniz için küçük değişimleri göremiyorsunuz ( ki ilk başta bende öyleydim) . 2- Aldığınıza değecek bir opsiyon.
1- " Büyük bir fark beklemeyin" konusunu açalım. Comforta aldım, Air 'ciler ( hondacılar ) gibi yaylana yaylana gideceğim gibi düşünmeyin. Farkı Düşük hızlarda , Alışveriş merkezlerindeki metal tümseklerden geçerken anlayabilirsiniz. Ama daha çok +100km/s hızlarda seyir ederken asfaltın kötü olmasından dolayı aracın yaylandığı durumlarda DCC daha çok belli oluyor. Şöyle bir örnek vereyim, 120km/s hızla asfaltın durumundan ötürü rampa aşağı comfort modda yaylanarak inerken Sport modda aracım yaylanmadan o rampayı iniyor.
2- şehir içi dışı, yalnızken yada araçta uyuyan büyük/küçük insanlar (diğer bir değişle rahat etmesi için özen gösterdiğiniz insanlar) varken comfort modda ilerlemek ile sport modda ilerlemek arasında büyük fark oluyor hem psikolojik hemde gerçek anlamda.. Spor süspansiyon ile o tümseklerden ne kadar yavaş gerçerseniz geçin araba deli sallanıyor ama dcc comfort modda daha rahat ve hızlı geçişler yapabiliyorsunuz.
Özetle: Ben 18" jantlarla spor bir görünüm elde etmek istiyorum dediğinden dolayı konfordan ödün vermeye razı olan biri olarak maddi anlamda sorun yaşamayacak isen DCC seni üzmez ama başka opsiyonlardan vazgeçip de bu opsiyonu satın almanızı da önermem. (bu da DCC düşünenlere tavsiyem olsun)