forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Hangi servise götürüyorsunuz bilmiyorum ancak Doğuş Oto 'ya götürdüğünüzde Castrol Edge Professional LongLife III 5w-30 yağ kullanıyorlar.,@forzaGilles Tamam da benim aracım dsg o yüzden servise götürmek istiyorum iyi niyet kapsamında işlem görsün diye şuana kadar bendeyken mekatronik ve kavraması değişti 1 sene içinde serviste bakım yaptırıyorum yağ eksiltme sorunu var diyorum moturun açılması lazım motur yapılmaya kadar gider diyor bana tutup bir de üstüne 0 30 shell koyuyor daha ince yağ koyuyor 1000 1500 arası eksiltiyor bu seferde çözüm yoluna gitmiyor ki servis
Shell kullanan servisler sineğin yağını çıkarma derdindeler., ne kadar ucuz yağ kullanırsam o kadar fazla kâr ederim mantığındalar gözleri doymuyor., Hatta bir arkadaşımın aracına bırakın Shell Ultra yağ kullanmayı VW Mez servisinin Mobil Super 3000 yağ kullandığını bile şahit oldum., bu yağ o kadar ucuz bir yağ dır k.,i mobil 'in en alt seviye yağı., tam sentetik bile değildir., Yarı-sentetik ucuzun ucuzu yağ kullanıp pahalı yağ fiyatına insanlara faturaya yansıtıyorlar.,
Aracın ilk sahibimisiniz., aracı yüksek devir çeviriyormusunuz, araçta yazılım vs. daha önce yapılmış mı vs.. bilmiyorum ama normal şartlarda TSI motorun bu kadar yağ eksiltmesi normal değil., Sağlıklı bir TSI motorun 10-15.000 km 'de 500ml/1lt. arası eksiltmesi normal sayılır., ama sizinki gibi 1.500 km yağ eksiltmesi anormal bir durum., Çok yüksek bir ihtimal araç bir yerlerden yağ kaçırıyor.,
Karter tapasını iyi sıkmamış olabilirler., karter tapasını çok sıkıp karteri çatlakmış olabilirler., karter eski araçlardaki gibi döküm değildir., ince sac dan imal edildiğinden fazla sıkılırsa çatlamaya müsaittir., Yağ filtresini çok sıkıp filtrenin contalarına zarar vermiş olabilirler veya tam tersi kararında sıkmamış olabilirler., eski sahibi aracı hor kullanmış olabilir vs.. pek çok ihtimal olabilir..
Aracın doğru yağ kalınlığı 5w-30 'dur., aksini söyleyenler hiç bir şekilde itibar etmeyin., Araca koyulacak yağ hangi yağ markası olursa olsun (TSI motor için) VW504.00 veya VW502.00 onaylarından birine sahip olmalı ve 5w-30 yağ olmalıdır., Diğer hiç bir tavsiyeye kesinlikle itibar etmeyiniz.,
Kaliteli yağlardan bazıları;
-Castrol Edge Professional LongLife III 5w-30 (servislerde satılan)
-Castrol Edge LL 5w-30 (perakende sürümü)
-Liqui Moly TopTec 4200 LongLife III 5w-30
-Motul 8100 X-clean+ 5w-30
-Mobil 1 ESP Formula 5w-30 (pek çok insan mobil 1 esp yağı aynı yağ zanndiyor., ancak ESP yağ ile ESP Formula olan yağ aynı yağ değildir..!! Kullanılması gereken doğru yağ ESP Formula 'dır.)
-Motul Specific VW504.00/507.00 5w-30
Bu saydığım yağların dışına çıkmayınız., hepsi aracınıza %100 uyumludur., bütçenize göre istediğinizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.