Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@33hasan33 Kullandığımız yağların normal sıcaklık aralığı o civarlarda hocam. Tabi 120-130 dereceyi görünce kenara çekip aracın sıcaklığını düşürmekte fayda var. Ayrıca yüksek dereceleri gördükten sonra eğer yağ değişimi kısa süre önce yapılmadıysa yağa bakmakta fayda var. İnternette bu kullandığımız motor yağlarının sıcaklıklarına dair testler var.
@AhmetCakmak Hocam kenara çekmek yerine düşük devirde seyir halinde soğutmak bence daha mantıklı önden gelen rüzgar ve soğutma sistemiyle beraber daha hızlı soğur diye düşünüyorum
@mbonat O daha makul bir seçenek tabiki. Ben çok bastıktan sonra genelde kenarda güzel bir çay bahçesi bulup hem kendimizi hem arabayı dinlendiriyorum.
Merhabalar konuyu yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın aracımda uzun süredir kafama takılan bi olay bugün 10 dk gazladım ve 128 derece yağ sıcaklığını gördüm gazladığım zamanlar böyle olmasının sebebi nedir bilen var mı ? Bu sıcaklarda 110-115 arası normal bildiğim. (1.6tdi aracım)
@Egehan hocam yağin markasi ve kalitesi bu duruma dogrudan etkili, arac bozulmadan yaptigim uzun yolda biraz yüklenince (160-170kmh) 120-125 arası dolasiyordu yağ. Bu arada yağ 14.000 KM yapmıs liqui moly yag idi. Simdi motul ne tepki verecek bilmiyorum. Normal calisma sicakligi ise genelde 90-100 arasiydi.
@ZITIPAŞA Abi bende 10 bin km önce castrol 5w30 yağ kullanmıştık. Onu önermişti usta, Kısa süre gazlayınca bu kadar hızlı yükselmesi beni tedirgin etti, araca zararı varmıdır bilmiyorum.
@Egehan havaların sıcakligini da hesaba katmak lazim hocam cok extra bir sicaklik soz konusu sonucta motor sogutma isini dis ortam ile gerceklestiriyor hava ne kadar sicak olursa o kadar yavas sogur hali ile.
Tekrardan Merhaba arkadaşlar , bugün böyle bi uyarı aldım araç yağın’da bi sıkıntı olduğu için yağ sıcaklığının o kadar yüksek olma ihtimali var mı acaba?