Ben değişende olsa alırım yada sorarlarsa alın veya almayın derim bunun için kriterlerim var.
1-Serviste yapıldıysa 1-0 önde başlar , dışarıda yapıldıysa dahada altını kazmak gerekir
2-Bana kaza anın fotoğraflarını , yapılırken fotoğraflarını kanıtlaması gerekiyor.
3-Mümkünse fatura falan istenilmeli yada bulunmalıdır.
Benimda sol ön kapım serviste değişti , ışıkta dururken geldi vurdu 134 promil alkollü.2660tl hasar kaydım var , evet serviste ve 2660tl...Muhtemelen o kapı kullanılmayacak halde olduğu için komple değişmiştir.Yoksa exper hayatta öyle bir şeye izin vermez.Ben özellikle sordum öyle bir şey olmaz , olamaz dedi.Kapı geldi , geri kalan her şey eski kapımdan ona aktarıldı.
Mesela ben babama asla boyalı veya değişen araba aldırtamam , çok tanıdık olacak yada alması için.Biraz daha fazla verir keyfime bakarım diyor.Asla adamı taşlayamam boya takıntısı var diye ...Benim pert golf6'ım 1 ay sonra ilana çıktı , araba pert ya pert.Servis şişirmesinden dolayı 1 parça değişen 2 parça boya vardır diyor.İstediğiniz ekspertize gösterebilirsiniz yazmış birde...arabanın 4 kapısı , kaput düzeltilemeyecek halde.Çamurluğun 1 tanesi gerçekten hiç yok , sol ön teker yok(yok derken gerçekten yok kopmuştu).Sonra ilana çıkacak bla bla...
İnsanlara ne arabaları iteliyorlar , araba ortadan ikiye kaynaj 1 parça boya var değişen yok diyor.Düzgün olmayan ekspertizde bulamıyor
insanlar panaroyak oldu bu yüzden...
Her şeyi geçtim ilk sayfada ki kazaya bakıyorum , şu kaza arabaya deli değer kaybettirecek.Halbuki hiç ama hiç değer kaybettirecek bir durum yok...Şimdi bu araba serviste yapılsa bir ton hasar kaydı çıkacak , dışarıda tamam uyguna yapılıyorda ben alacak olsam serviste yapılmamış dışarıda yapılmış.Acaba nerden nasıl darbe yedi , airbag açtı mı , kesin ön taraf komple gidikti göğüse kadar değişti diye panaroyak olacaksınız fotoğraflarla kanıtlamadığı sürece...
İki tarafta haklı , herkes haklı.Benim kapı değişmedende düzelebilirdi , hatta b sütununu direklerin olduğu yerde hafif göçülte vardı ama boyattıramadım .Servisteki adam abi burayı boyarsam komple şaside işlem var derler dedi.Böyle salakca bir işin içindeyiz.Burada herkes suçlu .
Galericiler pert arabaları zamanında kazasız diye millete iteledi , eskiden kimde vardı sürekli elde boya makinesi , bilgisayara bağlayıp arıza bakma falan.2 ye aldılar 6 ya milleti kazıkladır...Vergiler tavan oldu , sıfır araba alınamaz hale geldi.Trafiğe çıkmaması bile gereken araba üstün körü tamir edildi millete satıldı...Birde telefondan fotoğraf çekip , sahibindene ilan atanda galerici kesildi başımıza.Üretmek yok , alırken malı kötüle yerin dibine sok.X fiyata aldığını X+5 'e satmaya çalış yalanlarla...Kimsenin kimseye güveni kalmadı...Yahu ekspertiz firması arabanın airbagını söküp tarihlerine bakıyor.Torpidonun üretimt arihine bakıyor , kimsenin kimseye güveni kalmamış dünyanın kaç yerinde böyle bir örnek var.Böyle balon olur piyasa patlar işte , galericiler ağlar , galericilik yaptığını sananlar ağlar...vs uzar gider.
Yahu şu kazada hiçbir şey yok , ama benim sinir olduğum nokta gerçekten önden sağlam darbe alıp airbaglere kadar açmış araba(ama sadece kaput zarar görmüş) ile şu araba aynı muameleyi görecek.Sebebide çok basit , önden sağlam patlayanda yok ben titizim onarım yaptırmadım değiştirdim diyecek.Şu arabayı servisten yapanda aynısını söyleyecek.Birisi yalan birisi doğru ama kim kime güvenebilir.
O yüzden ben boya takıntısı olanada saygı duyuyorum , boya takıntısı olmayıp araba alanada herkes haklı.