Karakteri olmayan bir Golf. Arkadaşların çok güzel yorumları var. Ben de kendimce bir şeyler eklemek isterim.
Dış tasarım;
Ön farlara diyecek hiçbir şeyim yok, arabaya Golf denmesin diye yapmışlar. Üstte yana doğru uzayan ve genel far hatlarının dışına çıkan kaş, komedi. Ön farlar bence arabanın hitap ettiği yaş grubu için fazla tuhaf. Almanlar ki far tasarımında bence zirvedir, nasıl böyle bir şey çıktı ellerinden bilmiyorum.
Stoplara kafa yorulmamış zaten, bagaj kapağı çizgisine kadar az daha alttan keselim demişler. Fena değil, belki farklı teknolojilere sahiptir üst paketleri, fikir sadece.
İç tasarım;
Direksiyon, makyajlı passatla aynı. Göstergeler yine dijital, ok güzel. Multimedia ekranı beklendiği gibi konsoldan bağımsız, sevmem. Yıllardır süre gelen, dikey olarak aşağı devam eden o orta konsol tasarımı niye harcanır bilmem. Havalandırma ızgaraları şeridi A4' ü andırıyor. Teraslı tasarlanan sağ kısım(torpido) ise A6 ve üzeri.
Far kontrolleri de dokunmatik gibi, öyle görünüyor sanırım.
Vites' in küçülmesi güzel olmuş da bu kadarı da fazla bence. Vites çevresi plastiği kalitesiz görünüyor, umarım görsellerde öyledir. Sağdan yukarı doğu uzanan plastik çıkıntı ise ayrı kötü. Vites önü kapaklı ve vites arkası sürgülü gözümüzü kaldırdılar gibi görünüyor. Son derece kötü. Arabayı daha kaliteli gösteren, bütünlüğe katkı sağlayan ince ve önemli detaylardı bence.
Gözüm açılı duran kapı kolçağını aradı, 5 teki tasarıma dönüş olmuş (keza mevcut Leon ile de aynı). Bence yine daha kaliteli gösteren, ince ve güzel bir detaydı.
Şanzımanı merak ediyorum sadece, değişiklik var mı acaba? Yoksa yine aynı tas aynı hamam mı...
Özetle 7.5 kullanıcısı olarak Golf 8 heyecan uyandırmadı bende.
Görseller, @fastandbold kullanıcı isimli Okan Altan' ın instagram hesabından alınmıştır.