Araç TDI 2017 efb+ diye sebang marka akü takılı sıfır alınan araçta.yani Agm değil TDI olmasına rağmen
Bu start stopun yoğun kullanımında akü mesela 30-40 kere durkalk trafikte aktif bir şekilde rol alıp kendi ömrünü kısaltması yanında, hava karardıktan sonra akşam iş dönüşü start stop devrede iken motorun durduğu anlarda aracın farlarını + diğer tüm elektrik ekipmanlarını akü tek başına sırtına alıyor.
Start stopun getirisi ?? Ölçen yok
Götürüsü? Serviste Agm akü için 1500 lira efb için 1000 lira
2017 model şasi yılı ve devamındaki yıllarda VW 'nin bazı kısıtlamalara gittiğini söylemiştim bunu ben 1-2kez söylememe rağmen bazı arkadaşlar anlamak istemedi, araçlarına toz kondurmak istemedi., daha önce tüm tdi araçlar Varta AGM aküyle gelirdi ve adı-sanı duyulmamış kore malı aküler asla kullanılmazdı., Varta, Exide, Moll aküler olurdu.,
2017 sonrası kore malı aküler görmeye başladık., geçen hafta serviste golf 'ü tekrar inceledim el freni tuşunun krom malzemesinin ve kapı içi yumuşak malzemenin kalitesinin düşürüldüğünü gözlemledim., 4'lü flaşör tuşunun kromu kaldırılmış., makyajlı kasa ile beraber koltuklardaki süet bölgenin artık alcantara malzeme olmadığını söylemiştim., örnekler çoğaltılabilir.. Konumuza dönecek olursak Start-Stop özelliği akünün anasını ağlatıyor., mecbur kalınmadıkça (uzun süreli duraksamalar hariç) kullanılmaması taraftarıyım..
Akü değişimi olacak aracın ortalama 3-4 yaşında olacağını göz önüne alırsak., Size denilen 1500lira olan AGM akü, Zubizu indirimi ile 1.175 tl.ye gelir., dışardan alsan 70ah varta agm akü 950-1000 lira rakama satılıyor.. Servis tüm yedek parçalara 2 yıl garanti veriyor., ama aküye 3 yıl garanti veriyor., dışarda satılan aküye 2 yıl garanti verdiklerini biliyoruz.. Servisin yaptığı kampanya ile makas iyice daralıyor..