@AdanaDetailing @KaiZeN Merhabalar hocam.
Aslında aracım boya olarak parlak duruyor, sıkıntılı görünmüyor... (1,5 yıl öncesinde seramik uygulanmıştı) Eskiden zor kir tutuyordu, özellikle kapı yanları sadece su ile temizliyordum. Nadiren aracı köpük yapıyordum... Ama son zamanlarda bu özelliğini yitirdi, kapı yanları çok çabuk kirleniyor. Boya halen parlak ama çok kir tutuyor diye soft99'u uygulamaya karar verdim.
https://tr.aliexpress.com/item/Araba-Y-kama-S-nger-Sihirli-Kil-Ovmak-Blok-Oto-Temizleme-Mumu-Leh-e-Yast-klar/32891016393.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d2geYcX şuradaki kil süngeri sipariş verdim. Normal kil yerine bununla temizlemeyi düşünüyorum, Polisaj vs. gerektirmeyeceğini düşündüm. Diğer normal kil hamurunu kullanmaya cesaret edemedim... Demir tozu temizlemeye de tavsiye ettiğiniz bir ürünü kullanırım. Ayrıca ipa ile son bir temizlik yaparsak sanırım tutunmayı daha iyi sağlarız.
Aklımdaki sıralama şu şekilde;
- Aracı güzelce şampuanla yıkamak
- Demir tozu temizleyici uygulamak, su ile durulamak
- Yukarıda linkini verdiğim kil süngeri ile ABARTMADAN yüzeysel olarak boyalı alanları elden geçirmek (kaydırıcı olarak araç şampuanından bir sprey yaparım), su ile durulamak, güzelce kurulamak
- İpa ile son bir temizlik yapmak
- soft99'u uygulamak.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.