Keşke balataları da orjinal değişseydiniz. Eskiler duruyorsa onları takın@Ender debriyaj üst merkezi ve fren hidroliği serviste değişti balataları ise debriyaj arıza vermeden 10 gün önce sanayide değiştirmiştim büyük ihtimal yarın servise bıraktığımda balatalar orijinal değil deyip işin içinden çıkacaklar 10 günlük balatayı söktürüp yeniden orj mi taktırıyım bilmiyorum ben de şaştım.
Doğan bey sizin dediğiniz gibi hava varmış bugün serviste tekrar hidrolik koyuldu bir haftada iki defa hidrolik değişmiş oldu. Atlanılan bir nokta sanırım hidrolik değişince frendeki havayı tam alamamışlar çünkü kaliperdeki pistonlardan yağ gelesiye kadar açılıp havanın tahliye edilmesiyle düzeldi. Ustanın dediğine göre birinden baya hava çıkmış Daha önce büyük ihtimal bu işlem yapılmamıştı. Benden frenden hava alınması ve fren kontrolü adı altında 118 tl aldılar. Anlamadığım nokta 10 gün önce debriyaj üst merkezi değişirken fren hidroliği de değişti o zaman neden bu hava alınmadı@bf417 Merhaba ;
Sorununuz fren sistemi evet , ama sağ çok tutuyor da olabilir, sol az tutuyor da olabilir. Bu hususların temelinde hidrolik değişimi sonrası sistemdeki Havanın iyi alınmaması başı çekiyor.
Yetkili servis yeaa garanti veriyorlar yeaa sanayide ne anlarlar yeaa .Birde herşeyi serviste yaptırıp garantisi var yeeeaaah diyenlere 180 ile yapılan fren sonrası atılan 8-10 takladan sonra garantiyi öteki taraftaki doğuş bayileri ve servislerinde nasıl kullanacakları hakkına bilgi ve iletişim bilgisi yazıyor mu doğuş faturalarında, yoooğğsa siz olsenizde problem yok geride kalanlara hidrolik havasını almak bedava bile değil mi diyor o fatura da.
Hocam en iyisi hangi işlemi yaptıracaksanız o iş hakkında detaylıca bilgi edinip , işlem yapılırken aracın başında durmanız . Ben böyle ustalar yüzünden kendi işimi kendim halletmeye çalışıyorum . Bozarsam da usta değil ben bozmuş oluyorum . Önceki postlarda tavsiye edildi mi bilmiyorum ama Vw almanya ve türkiyeye şikayet maili atın. Başınıza bi iş gelmemiş ama hayati bir hata başınıza kötü şeyler gelebilirdi .@Serkanasn @doganersin @Mugzy@mbonat dün çok ısrar ettim ücreti vermemek için ama adamlar laftan anlamıyor gerçekten hala debriyaj üst merkezi değişirken sadece debriyaj sisteminizin havasını almıştık şimdi freni aldık falan filan.... Zaten hidrolik değişiminde fren havası alınmıyor mu? Demek ki bu adamların hidroliği değiştirdikleri de meçhul valla bu son olaydan sonra kimseye güvenim kalmadı