Yaklaşık 2 aydır ses sistemini kullanıyorum, kullandığım bass cadence çift bobin fxs 600 ve amfi For-x 1800.5
Şuana kadar yaşadığım tek sorun arka kapıya taktırdığım dsk 165.3 dan gelen çınlama sesi.
Sorunun kaynağının da orjinal crossover olduğunu gördük.
Genellikle bu hertzi takarken crossover takmadan montaj yapıyolarmış ve daha yüksek performans alıyolarmış fakat crossover takmadığınız zaman teyp üzerinden balance-fader ayarlarını yapamıyorsunuz.
Bunun sebebi de tahmini olarak crossover olmadığı için 4ohmda sabitlenemiyor ve teyp algılamıyor diye düşünüyorum.
Bass olarak çok fazla bass denedik fakat hiç biri cadence kadar etkili olmadı. Bu bass için de amfi 4 ohm da 200w güç sağladığı için yetersiz kalacağını söylediler fakat bass çift bobin olduğu için ve amfi 2 ohm 320 w kadar güç verebiliyor ortaya çıkan güç şuan da kapılardan trim sesi yaratacak kadar güçlü ve yeterli geldi bana.
Sonuç olarak özetlersek eğer orjinalden tatmin olmayıp bir tık daha iyi bir ses sistemi düşünüyorsanız kendi yaptığım sistemi öneririm fakat ön ile arkayı aynı(Hertz Ck 165) takmanızı öneririm ve virüsden sonra ki ilk fırsatta bende arkaları Ck165 ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Hatta ben yaptıktan sonra dayanamayan bir abiminde A3 Sedanına da bu sistemi yaptık fakat onun aracı sedan olduğu için onun bassını 30 Cm daha farklı bir bass ayarladık.
Yapılan sistemin 2 ay önceki maliyeti herşey dahil 4000 tl oldu.
Ön kapılar: Ck 165
Kapılar : Dsk 165.3
Amfi: For-x 1800.5 (5 Kanal)
Bass: 38cm Cadence fxs 600