aynı sorun bende de mevcut şu an usta nereyi düzeltti fotoğraf vs atabilir misiniz. Ayrıca illa ki servise gitmek gerekir mi kendim halledebilir miyim? @dtkorkmaz
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sonuç olarak küçük bir sorun çıkacak gibi görünüyor. Ben çok kafaya takmıştım ama gereksizmiş. Umarım hallolur en kısa zamanda.https://youtu.be/M39SRV540I0
herkese merhaba, aracım 1 aylık golf7 1.4 tsi dsg
@dtkorkmaz ın paylaştığı videodakine benzer bir ses geliyor aracımdan.
kalkışta (ileri veya geri), motor sıcakken, ve bazende hızlanma esnasında geliyor.(çok nadir de olsa boşta gaz verince de oluyor)
yetkili servise başvurdum,aracı incelediler sorun tespit edildi ama vaktim olmadığı için çözüme ulaşamadık.
daha detaylı inceleme için aracı müsait olduğum zaman bırakacağım.
internetteki araştırmalarıma göre benzer sorunu yaşayanların çözümleri şu şekilde;
1- dtkorkmaz hocamın aracında motor kısmı izolasyon malzemesinin bir yere sürtmesinden,
2- başka marka model bir araçta hava giriş hortumunun gevşemesinden,
3- diğer bir golf 7 kullanıcısında (egsoz tarafında ama çok benzer ses) egsoz susturucusundan kaynaklı
olduğunu gördüm.yakında servis randevum var ama sizlerinde görüşlerini almak için video yükledim.
saygılar.
İnşallah,Sonuç olarak küçük bir sorun çıkacak gibi görünüyor. Ben çok kafaya takmıştım ama gereksizmiş. Umarım hallolur en kısa zamanda.
Geçmiş olsun hocam. Hallolur böyle sorunlar.İnşallah,
sizin aracınızda hangi durumlarda geliyordu acaba ses,
yukarıda belirtiğim sıcak motor ,ilk kalkış ,düşük devir vs ?
Teşekürler @yusuf hocam, artık sağ taraftan(kapı mı kemer mi, birine kullandırıp bakamadığımdan bilemiyeceğim) gelen sesi umursamaz oldum ama bu sesin kaynağını merak ettim.yarın gidiyorum servise bakalım ne çıkacak burdan diğer kullanıcılarında faydalanması için bilgilendirme yaparım.bora ,polo ve caddy den sonra golften beklentim fazla olduğundan olsa gerek kafama takıldı konu ama Allah beterinden saklasın herkesi.Geçmiş olsun hocam. Hallolur böyle sorunlar.
Sağolun hocam,ses dediğiniz gibi plastik sesi ve tahminimce vites ile eşya koyma gözünün bitişiminin tam altından geliyor.Eğer çok fazla parçanın sökülmesi gerekiyorsageçmiş olsun hocam..ama çook net bir şekilde plastik sesi olduğu anlaşılıyor hemende dsg yi fişlemişiz
Merhaba Hocam Cevabınız İçin teşekkürler Acaba Müsait bir zamanda Sıkıntı Çıkaran kısmın Fotoğrafını Atma Şansınız Varmı Birçok kişiden aynı sorun Var Malum servise güvenemiyor İnsan Tüm ön konsolu sökmelerinden KorkuyorumMerhaba arkadaşlar,
Sorunum çok şükür çözüldü.
Sebebini merak edenler için;
vites ile motor arası halat gibi malzemenin izolasyonu ile alüminyum yalıtım malzemenin motor kalkış anında birbirine sürtmesinden kaynalı olduğunu söylediler.Malzemenin yerlerinin değiştirilmesi ile ses kesilmiş oldu.
benzer sorunu yaşayan arkadaşlar kesinlikle yetkili servise başvursunlar.belki onların aracında daha farklı sorunlar olabilir.
Merhaba Hocam Cevabınız İçin teşekkürler Acaba Müsait bir zamanda Sıkıntı Çıkaran kısmın Fotoğrafını Atma Şansınız Varmı Birçok kişiden aynı sorun Var Malum servise güvenemiyor İnsan Tüm ön konsolu sökmelerinden Korkuyorum