Aracımda bulunan Discover pronun orjinal olarak aracıma tanımlı olması sebebiyle discover pro sökülüp aracın kendi 6,5 media sistemi takınca araç bileşen koruma uyarısı verdi, bulunduğum yerde bu korumayı kaldıracak online odis cihazı olmadığı için en yakın yetkili servis olan Rize voskar yetkili servise götürmeye karar verdim servisi arayarak ilgili personel ile görüşüp yapılabileceğini teyit ettikten sonra izne çıkacağım tarihi bekledim ve dün sabah hopa dan yola çıktım arhavi de su almak için benzinlikte aracı parkettim geri döndüğümde marş basmadı yol yardımı aradım, bana bir takviye yapılarak aracı çalıştırmamı ve voskar servise götürmem gerektiği söylendi istersem çekici gönderebilirlermiş lakin gerek görmedim, aracı takviye ile çalıştırdım elektrikçinin atölyesine gittik aku ve şarj durumu ölçüldü şarj işleminin problemi yoktu ve akü artık rahmetli olmuştu, ordan ayrılarak hiç stop ettirmeden servise gittim, öğlen arasının bitmesine 5 dk vardı aracı çalışır halde bıraktım kapının önünde beklerken mesai başlamıştır diye atölyenin önüne geldim araç başka bir yere çekilmiş ve stop edilmişti, g yanıma birisi gelip aracı burdan kaldırın dedi bende buraya kim parkettiyse o kaldırsın dedim, formen gelip arabayı çalıştıramayinca bunun nesi var dedi bende akü bitti yolda kaldım buraya yönlendirme yapıldı deyince meseleden kimsenin haberi olmadığını anladım, neyse akü değişti araç çalıştırıldı ve akü aktivasyonu için araç vas cihazına bağlandı akü işlemi ve başka bir aksiyon yapıldıktan sonra bileşen koruma kaldırılması işlemi yapılırken araç reaksiyon gösterdi epc ışığını yaktı, yaklaşık 5 saat uğraşmalarına rağmen bu durumu düzeltemediler ve kabahati discover pro montajına ve sürüş moduna bağladılar, iyi de usta burası yetkili servis değilmi silin bütün elektronik kontrol ünitesini ve baştan aktivasyon yapın ne var bunda dedim ama dediysemde 5 saat arabanın oynamadıkları ayarı kalmadı ama olmadı, aracı alıp bursaya doğru yola çıktım, sabah 10 gibi Ender elektronikten metin beyi aradım yapamazlarsa ustayla beni görüştür tarif edeyim 2-3 dk sürmez dedi, yolda ilerlerken Çorumda ahlatçı servisin önünden geçerken uğrayıp durumu anlattım ustaları ile görüşüp çok yoğunuz bırakın biz sonra bakarız dediler, arkadaş bak adamlar 5 saat baktı olmadı gelsin usta bi telefon edeceğiz 5 dk sürmez dedim, dediysem de olmaz dediler bende teşekkür edip ayrıldım, sonra tekrar yol yardımı arayıp bu durumu voskar da yaşanan durumu anlattım ve saat 12 gibi ankarada olacağım bana Ankara'da müsait bir servis randevusu verilmesini talep ettim yarım gün çalıştıklarını saat 1 den sonra servisin kapanacağını söylediler vs vs ben size döneceğim dedi ve telefonu kapattılar, aradan bir saat geçti arayan soran yok, aydoğanlar servisi aradım ustayla görüşüp gelin bakalım deyince direkt şaşmaza servise gittim danışman geldi aracı aldı sorunu anlatıp akşam voskarda vas cihazında görülen arızanın fotoğrafını gösterdim 5 dk sürecek bir reset deaktif işlemi yapılması lazım ben usta ile bu işlemi yapan başka bir ustayı görüştüreyim eğer olmazsa ben gideyim dedim, danışman aracı aldı gitti 10 dk sonra geri döndü araç kalacak dedi yahu kalacak bir durum yok 5 dk lik bir mesele dedim ama maalesef yine kifayet etmedi, çok yoğunuz başımızı kaşıyacak vakit yok vs vs, aracı aldım şaşmazda bulunan Vag store ali bey'in atölyesine götürdüm 5 dk da aracın tüm problemini çözdü(daha telefonda konuşurken çözmüştü zaten) ayrıca sürüş modununun tekrar aktivasyonunu yaptı ve atölyeden ayrıldım.
Yetkili servise aracı herhangi bir arıza ışığı yakmamış halde teslim edip 5 saat sonra epc uyarı ışığı ve bunun sebep olduğu start stop ve hız sabitleyici arızası ile teslim aldım voskar ahlatçı ve aydoğanlar servislerinin hiçbiri derdimi çözemedi, allah dsg sahiplerine sabır versin.