Hocam elinize sağlık.
Takma adı Kaizen olan bir Golf Tutkunu'ndan beklenen titizlik, özen ve muntazamlıkta uygulamalar
.
Aynı yoldayız, benimde son detay ürünüm kuzu yünü pasta keçesi. İkizlerimden fırsat bulursam girişeceğim bakalım, sünger padların alamadığı yerlere.
Kullandığınız şampuanların ph değerlerini yazar mısınız?
Eyvallah hocam saolasın.
Genel olarak araçlarıma iyi bakıyordum ama bu detay dünyasına dalınca işin çok farklı olduğu, yapılacak, uygulanacak ve dolayısıyla alınacak çok fazla şeyin olduğunu gördüm.
Benzinlikte araç yıkayan ve bakımlarını yapmaya çalışan biri olarak elimden geldiğince titizlikle yapmaya çalışıyorum uygulamaları. Haftaiçi akşam 9 dan sonra gidiyorum aracımı yıkamaya
Gittiğim benzinlik 6 peronlu arkamda sıraya geçen olursa kibarca işimin uzun süreceğini belirtip diger tarafa geçmesini rica ediyorum
ama bu da pek olmuyor aslında..
Pasta uygulamak el yatkınlığı ve tecrübe isteyen bir iş olduğundan şuan epey uzağım. Seneye yaz başı bir temizlik polisajı yaptırmak istiyorum işin ehli birisine
Kullandığım şampuanlara gelince ikisi ön yıkama şampuanı
Valet pro citrus prewash - ph nötr 7.
Valet pro foamula 1 - ph nötr. Bu ürün yeni çıktığı için ölçen bir paylaşım yada sitesinde direk şudur diye bir oran bulamadım. Üretici ph nötr olduğunu iddaa ediyor ve bence de ph nötr. Wax ı atalı yaklaşık 1.5 ay oldu ve wax attığımdan bu yana bu ürünü kullandım ön yıkamada wax a herhangi bir zararı olmadı ve ömrünü azaltmadı. Bu arada citrus prewash mu foamula 1 mi derseniz
foamula 1 derim..Diğer 3 şampuanı da detay forumunda arkadaşların bire bir ölçerek alınan sonuçlardır. Yani hepsi vaat ettikleri gibi ph nötr - 7.
Diger ikisi kova şampuanı;
Nanolex pure shampoo - ph nötr 7.
Zymöl auto wash - ph nötr 7.