bakın az evvel arkadaş bizden iyi bir alıntı yapmış, unutmuştum yazmayı, jant tamizleyiciyi aldım ve biten cam sil kabına bir çay bardağı kadar koydum yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar kaldı herhangi bir şey olmadı. ama daha da önce yurtdışından almış olduğum güçlü bir temizleyiciyi (yağ, kir, pas, balata tozu vs için kullanıyordum ve süper bir sonuç alıyordum) cam sil kabına doldurdum kabın gördüğü tek hasar fıskıyenin monte edildiği dişli yerden kırılması oldu. alt kısımlarda herhangi bir hasar yoktu. ben normalde bir yere sıkıştı kırıldı düşüncesi ile başka bir cam sil kabına koydum, aynı yerden aynı şekilde kırılınca anladım ki temizleyici sıvı sebebiyle kırılıyormuş. 1 lt. temizleyiciyi yaklaşık 1 su bardağı saf su ile seyreltince sıkıntı kalmadı. ama bu bizde böyle emniyetli mi değil mi bilinmez. emniyet ve güvenlik açısından güçlü temizleyicilere PTFE tip plastik kullanılıyordur.Bu mantıkla düşünürsek çamaşır suyu, sülfürik asit gibi ürünlerde plastik ambalajda dır., boyaya ve krom yüzeylere zarar veren yıkamacı köpükleri de plastik ambalajda hatta bidon ile gelir, bu ve benzeri her ürünün kimyasal agresifliğine göre plastik ambalaj çeşitleri imal edilir., örneğin kaliteli markalarda jant temizleyiciler PTFE tip kimyasala dayanıklı plastik bidonlar ile gelir., bazıları asidik tip ürünlere karşı dayanıklı üretilir., bazıları solvent içeren ürünlere karşı dayanıklı üretilir.,
Jant temizleyicisi denilen ürünlerden birinden temin edip., sprey tip plastik şişelere koyup 1-2hafta bekletin., bakın bakalım neler oluyor bizzat kendiniz gözlemleyin., sonrasında yine bu mantık ile düşünebilecek misiniz., lütfen bize edindiğiniz tecrübeyi paylaşmanızı rica ederim..