Geç yapması güçlü kalkış gerektirecektir aracın freni bırakması için.2015 te açılmış ve hiç yorum almamış, merak ettiğim kodlamalardan birtanesi oldu bu ? Yokuş kalkışın neyini tam olarka geç yada erken yapıyor onu anlamadım ?
Benim şu autoholddaki tek sıkıntım gaza hafifte bassam aracı bazen öne atıyor, bu kodlama onu engeller mi?Geç yapması güçlü kalkış gerektirecektir aracın freni bırakması için.
Erken yapması ise daha hafif kalkış denemelerinde aracın freni bırakması için.
Autohold kullanmıyorsanız, kodlamayı değiştirmeye gerek yok. Ben kullanmadığım için yapmadım bu kodlamayı.
Manuel hocam,@Kysr038 Hocam eğer aracınız DSG ise autohold mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim.
Özellikle kavrama ömrü açısından çok önemli bir özellik.
Aracın kendini atması diye adlandırdığınız tamamen sürüş tarzınızla alakalı. Seri kullanımlar ani kalkışlar vs. kullanımlarda araç kendini ona alıştırıyor. Ne zaman sakin kullanırsanız aracınız daha yumuşak kalkışlar yapacaktır. ( kodlamanın eğimli yollarda etkisi oladabilir. Denemek gerekir.)Teşekkürler hocam yarın ilk işim bunu deneyimlemek olacak. Şu son 1 aydır kendimi autohold kullanmaya alıştırmaya çalışıyorum. Fakat dediğim gibi gaza hafiftende olsa bastığımda bazen kendini atıyor. Bakalım bunu Denedikten sonrada yapacakmı.
Hocam,eğimli yollarda zaten o bahsettiğim kendini atma olayı yol yokuş aşağıya meyilli olduğu için olmuyor.Daha çok hafif rampa veya tamamen dik yokuşlarda (Hatta rampada kendini geri salmasını bile gördüm) Ve bunu aracı bakıma götürdüğümde servis yetkilise bizzat şoför koltuğuna oturtup gösterdim fakat yapabilecek bişeyi olmadığını sistemin bu şekilde çalıştığını söyledi. Fakat ben Mercedes araçlarda yokuşta dahi geri bırakmadığını görmüştüm. Bu benim için bir eksi oldu VW tarafında.Aracın kendini atması diye adlandırdığınız tamamen sürüş tarzınızla alakalı. Seri kullanımlar ani kalkışlar vs. kullanımlarda araç kendini ona alıştırıyor. Ne zaman sakin kullanırsanız aracınız daha yumuşak kalkışlar yapacaktır. ( kodlamanın eğimli yollarda etkisi oladabilir. Denemek gerekir.)
DSG için dimi hocam bu Manuel için böyle birşey olacağını sanmıyorum.Aracın kendini atması diye adlandırdığınız tamamen sürüş tarzınızla alakalı. Seri kullanımlar ani kalkışlar vs. kullanımlarda araç kendini ona alıştırıyor. Ne zaman sakin kullanırsanız aracınız daha yumuşak kalkışlar yapacaktır. ( kodlamanın eğimli yollarda etkisi oladabilir. Denemek gerekir.)
Hill holder'da bu durum olmuyor. Auto hold'da evet geri kaçırıyor. Umarım işe yarar.Hocam,eğimli yollarda zaten o bahsettiğim kendini atma olayı yol yokuş aşağıya meyilli olduğu için olmuyor.Daha çok hafif rampa veya tamamen dik yokuşlarda (Hatta rampada kendini geri salmasını bile gördüm) Ve bunu aracı bakıma götürdüğümde servis yetkilise bizzat şoför koltuğuna oturtup gösterdim fakat yapabilecek bişeyi olmadığını sistemin bu şekilde çalıştığını söyledi. Fakat ben Mercedes araçlarda yokuşta dahi geri bırakmadığını görmüştüm. Bu benim için bir eksi oldu VW tarafında.