Sanırım bu kod ışık sensörü olan araçlar için.Aşağıdaki kodlama geçerlidir:
Select STG 09 (vehicle power)
STG Access Permission -> Function 16
Enter access code 31347
STG adjustment -> function 10
( 8 ) -Assistenzlichtfunktion - Select light sensor sensitivity
Value put on sensitive Default: normal
Tam tersi aslında; şöyle ki gündüz güneş varken kadran aydınlatması yanıyor.@Kysr038 ışık yokluğundan size parlıyor gibi geliyor bence
Hocam o dediğiniz şey bayağı zor bi olay. Alakasız geldi bana yine de büyük konuşmayayım. Ancak o dediğiniz kadranın tünelde vs kararması farlarınızı açmanız için uyarıyor. Kadranın orada bir sensör var ve o kadran tarafına az ışık gelince kadranın ışığını kapıyor , çok gelirse açıyor. Far sensörü taktırmak isterseniz düşünmeyin. Yağmur far sensörü gereklilik bana göre taktırdım çok memnunum.Tam tersi aslında; şöyle ki gündüz güneş varken kadran aydınlatması yanıyor.
Tünele otoparka girince kapkara oluyor sadece çubuklardaki kırmızı ışık kalıyor.
Yani araç ortamdaki ışığı anlayabilen bir sensöre sahip. Bu sensörü vcds içinde bulabilirsem; ona da ön arka farları bağlayabilirsem olay çözülecek. Bedavadan far sensörü sistemi [emoji16]
Amacım kodlama ile yeni birşeyler bulabilmek. Yoksa dediğiniz gibi eklenebilir özellikler bunlar.Hocam o dediğiniz şey bayağı zor bi olay. Alakasız geldi bana yine de büyük konuşmayayım. Ancak o dediğiniz kadranın tünelde vs kararması farlarınızı açmanız için uyarıyor. Kadranın orada bir sensör var ve o kadran tarafına az ışık gelince kadranın ışığını kapıyor , çok gelirse açıyor. Far sensörü taktırmak isterseniz düşünmeyin. Yağmur far sensörü gereklilik bana göre taktırdım çok memnunum.
Yok ama işte dediğim gibi o dediğiniz şey imkansız gibi duruyor. Yani kadranın kablo bağlantısı ve far kontrol ünitesiyle alakası olmadığı için kodlamayla yapamazsınız.Amacım kodlama ile yeni birşeyler bulabilmek. Yoksa dediğiniz gibi eklenebilir özellikler bunlar.