@strayder çok geçmiş olsun hocam, aklınızda olsun bu gibi durumlarda baştan anlaşın her zaman. Sahibi x-y-z parçalarında boya var diyorsa, tamam o zaman q parçasında da boya çıkarsa ekspertiz ücretini siz ödersiniz diyin ve bu şekilde gidin, ben şahsen öyle yapıyorum ve gerçekten 2-3 kez sahibinin dahi bilmediği yerlerde boyalar çıkan arabalardan döndüm (anlaştığımız gibi ekspertiz ücretini de araç sahibi ödedi). Bir satıcı bunu kabul etmiyorsa zaten kafadan size söylemediği birşeyler vardır. Daha başka takıntılı davranışlarım da mevcut, mesela sigortadan aracın ne kadar sürede kaç el değiştirdiğine bakarım, kısa sürede 2-3 el değiştirdiyse yine o araçta muhtemelen bir sıkıntı vardır (bu durumda tanıdık sigortacıya ihtiyacınız var elbette). Her ne kadar gereksiz görülse dahi, servis bakımsız araç almam mesela. Çünkü araç servise her girdiğinde km si kaydediliyor, en azından servis giriş aralıklarından yaptığı ortalama km yi görüp, km si ile oynanıp oynanmadığını da bu şekilde anlayabiliyoruz. Bunların dışında bulmak zor olsa da genelde ilk sahibinde araç almayı tercih ederim. Bu yaptıklarımı da ikinci el araç alacak her arkadaşa öneririm. Türkiyede yaşıyoruz ve inanın insanlar çok ama çok kötü.