7500 km de çıkan yağ 1.0 tsi içerir.

bf417

Katılımcı Üye

İsim
sedat küçük
Bugün bir arkadaşım  2017 1.0 tsi manuel aracının 14 bin kmde 2. yıl bakımını özel serviste motul yağ ile yaptırdı bana attığı fotoda çıkan yağ ilginç şekilde zift gibi siyah aracın ilk bakımı ist yetkili serviste 6500km de yapıldı, sorum şu 1.0tsi 7bin km de  yağı bu derece zift gibi yapar mı dizellerde alışığız ama benzinli aracın yağının bu kadar karardığını ilk defa görüyorum, servisin ilk bakımda yağı değiştirdi gösterip değiştirmeme ihtimali var mı?

IMG-20191026-WA0003.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@bf417 Saka gibi, benim aracin(1.0tsi) yagini sürekli kontrol ederim zeytinyagi gibidir herzaman

Edit: Yilda ortalama 6-7 bin km yaparim

Bugün bir arkadaşım  2017 1.0 tsi manuel aracının 14 bin kmde 2. yıl bakımını özel serviste motul yağ ile yaptırdı bana attığı fotoda çıkan yağ ilginç şekilde zift gibi siyah aracın ilk bakımı ist yetkili serviste 6500km de yapıldı, sorum şu 1.0tsi 7bin km de  yağı bu derece zift gibi yapar mı dizellerde alışığız ama benzinli aracın yağının bu kadar karardığını ilk defa görüyorum, servisin ilk bakımda yağı değiştirdi gösterip değiştirmeme ihtimali var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 24724
Bu fotoğraf yanıltır..!! Yağın siyah olup olmadığını bu fotoğraf ile değerlendirmek çok yanlış olur.,

Doğru yöntem; yağ çubuğu çekilir bez ve peçeteye sildiğimizde yağın kararıp-kararmadığını anlarız..

Bu fotoğraf yanıltır..!! Yağın siyah olup olmadığını bu fotoğraf ile değerlendirmek çok yanlış olur.,

Doğru yöntem; yağ çubuğu çekilir bez ve peçeteye sildiğimizde yağın kararıp-kararmadığını anlarız..
Haklilik payi var, ben cubukla bakarim hep, görüntü yaniltabilir.

Anladım fakat yağ çubuğunu geçtim fotoda tam belli olmayabilir ama bakımı yapan usta da bu kadar siyah olmaması lazım bakımı mı geçirdin demiş fakat bakım zamanı en fazla 1 ay geçmiştir.

Çubukla kontrolde yağ siyah ise ne yapılmalı?

Bu yağ simsiyah olmuş 1.0 tsi da 15 bin bakımında yağım tertemizdi. Servis değiştirmemiş olabilir 6 7 binde bu hale gelmeyeceğini düşünüyorum

Anladım fakat yağ çubuğunu geçtim fotoda tam belli olmayabilir ama bakımı yapan usta da bu kadar siyah olmaması lazım bakımı mı geçirdin demiş fakat bakım zamanı en fazla 1 ay geçmiştir.
Ortam karanlık bu resim ile günahlarını alamayız., Bakım yapıldıktan sonra her zaman yağ çubuğunu çekip bakınız., anladığım kadarıyla arkadaşınız arabalara meraklı birisi değil çünkü insan 1 yıl boyunca yağ çubuğu çekip hiç mı yağ seviyesini kontrol etmez..

Renge  aldanmamak gerekebilir

Ortam karanlık bu resim ile günahlarını alamayız., Bakım yapıldıktan sonra her zaman yağ çubuğunu çekip bakınız., anladığım kadarıyla arkadaşınız arabalara meraklı birisi değil çünkü insan 1 yıl boyunca yağ çubuğu çekip hiç mı yağ seviyesini kontrol etmez..
İki ay önce aldı aracı istanbuldan ilk servis bakım kaydı var 6500de yapılmış daha önce dizel aracı vardı dizelde normal bir durum ama benzinli böyle görünce şaşırmış benim eski fsi 15 binde zeytinyağı gibi çıkardı ben de şaşırdım

@bf417 Renge  aldanmamak gerekebilir en sağlam yöntem iki parmak arasına bi miktar alıp ovuşturmak diye düşünüyorum. Yağ içerde sirkülasyona uğradığında yoluna katılan başka maddelerde olacağını düşünüyorum motoru mazotla yıkamakta bi ara o yüzden modaydı 🤭   

Geri
Üst Alt