7500 km de çıkan yağ 1.0 tsi içerir.

Tecrübe etme fırsatı yakalamıştım bi ara, çok merak edipte edindiğim en kötü tecrübeydi 😀 zor gerçekten toplu taşıtlar büyük kolaylık sağlıyo

@fthyrl Buarada 6-7 bin kilometrenin 4 bini yaz tatilinde uzun yol, gerisini siz hesap edin :) sonra DSG niye patliyor, sabir tasi olsa patlar Istanbul trafiginde. Bu arada konudan saptik, @bf417 kusura bakma :)

Çubukla kontrolde yağ siyah ise ne yapılmalı?
Araç bakımdan yeni çıkmış ama yağ çubuğunu çektiğinizde yağ simsiyah olma durumu gibi bir senaryoda; servise gidilir ortalık ayağa kalkar., Çünkü bu dolandırıcılıktır..!!

Örneğin BMW 'de son 6-7 senede ürettiği araçlarda yağ çubuğu koymuyor., buda ayrı bir konu... :)))

İlginc ? Bmw yağ çubuğu iptal ediyor?

Golf sekizciler yağ çubuğundan sonra kaput çubuğuyla da uğraşacaklar ?

Sıralı sistem çubuk teknolojisi

• Beğen
Tepkiler: SCC
Arkadaşlar önceki aracim dizeldi dizelde yagi değiştir 100 km git çubuğu çekerdim bakardim sim siyah yav derdim sanki yağ değişimi olmamış halbuki gözümün önünde değişim olurdu...Aslinda yağın kararmasi çok çok iyi bir olay çünkü yağ karardikça görevini iyi yaptığını gösteren en büyük ispattir.Yani bir mıknatıs gibi düşünün calistikça pislikleri üzerine çekiyor ve renk değişiyor.Buradaki duruma bakarsak durum normal servis işini yapmıştır evham yapmayin bence.Onemli olan yağın akiskanligidir yani yağ çubuğunu çektiniz tirnağinizin üzerine damlattiniz diğer tirnağinizlada değdirin eger uhu gibi yapiskanlik varsa puding gibi yada o zaman sıkıntı yağ özelliğini kaybetmeye başlamıştır.Ben 1.2 değisim yaptim 1.0 değisim yaptim gözümün önünde doğuş serviste yağ rengi böyleydi 10 bin km'de.Kaldiki siz 15   binde yapmisiniz.Bence durum normal...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Araç bakımdan yeni çıkmış ama yağ çubuğunu çektiğinizde yağ simsiyah olma durumu gibi bir senaryoda; servise gidilir ortalık ayağa kalkar., Çünkü bu dolandırıcılıktır..!!

Örneğin BMW 'de son 6-7 senede ürettiği araçlarda yağ çubuğu koymuyor., buda ayrı bir konu... :)))
2016 f30 kullanıyorum yağ çubuğu mevcut 

Bugün bir arkadaşım  2017 1.0 tsi manuel aracının 14 bin kmde 2. yıl bakımını özel serviste motul yağ ile yaptırdı bana attığı fotoda çıkan yağ ilginç şekilde zift gibi siyah aracın ilk bakımı ist yetkili serviste 6500km de yapıldı, sorum şu 1.0tsi 7bin km de  yağı bu derece zift gibi yapar mı dizellerde alışığız ama benzinli aracın yağının bu kadar karardığını ilk defa görüyorum, servisin ilk bakımda yağı değiştirdi gösterip değiştirmeme ihtimali var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 24724
ilk bakımda serviste değişen yağın markası neydi.

Geri
Üst Alt