Yani sizin benim her iki araçta 2017 olunca ikiz olur zannettim ama değilmiş.@Savatage Tsi ve tdi filtrelerin kapakları değişik hocam heralde tsi lar hep böyle sanırsam.
Bunu daha önce anlatmıştım tekrardan anlatmak çok uzun süreceğinden şu kadarını söylebilirim., Doğuş otomotiv ve avrupadaki diğer tüm yetkili servisler tsi motorda (1.2/1.4) VW504.00 standartını kullanıyor.. Siz isterseniz VW50200 onaylı yağ da kullanabilirsiniz bunda sıkıntı yok.. TSI motorlar yağ eksiltmesi ile meşhur olduklarından LongLife tipte yağ kullanılıyor..
Sadece diğer ülkelerde değil bizim ülkemizdeki yetkili servislerden aldığınız aldığınız parçalarda da VW logosu ve Mann Filter logosu birlikte bulunur.,Yetkili servise filtre veren yer tahminim Mann . Diğer ülkelerde Mann logosu VW logosu ile yan yana. Eğer ortalama hızınız 60 km ve üstünde ise 502-505 yağını yok altında ise 504-507 yağını kullanabilirsiniz marka Liqui moly tercih ederim. Krter tapa contaso Wictor Reinz bulursanuz kalitelidir.1.4 TSI Caxa jettaya 3.6 litre yağ konuyor
Dediğim gibi aynı şeyi tekrar yazıcam; yağ üreticisi bu yağ için 2yıl/30bin km garanti vermiş olabilir., Servisler neden VW504.00 standardında yağ kullanıyor çünkü tsi motor yağ eksiltiyor bunun önüne geçebilmek için LongLife standartını karşılıyan yağ kullanmaktalar..@forzaGilles Hocam bir de son bir şey soracağım, motul un sitesinde bu yağ 30000km/24 ayda bir değişim diyor. 15000 kmde bir değil de 20000 25000 de bir değiştirsem bir problem olur mu sizce?
Aracın DSG . 6-7 sene tam DSG için verilen garanti süresine denk geliyor. O kadar süre sorun çıkarmayan DSG duymadım. En kotu kavraman değişecek 1-2 kez ve maliyetleri seni üzecek. Araç senin karar senin inşallah benim ongorulerim doğru çıkmaz sorunsuz binersin.@Balistique Hocam ben araba aldım mı 6,7 yıl biniyorum o da en az. Km konusuna gelecek olursak daha çok yapıyorum normalde çünkü uzun yola çıkıyorum. Bu aracımla daha yapmadım. Satmayı düşünmüyorum, inşallah da düşünmem. Gayet memnunum aracımdan. Onun için ikinci el satış değeri vs. sallamıyorum. Hadi diyelim ki satacağım 6 yıl sonra, tabir ettiğiniz "kaydı kuydu" konusunda da ben aldığım her şeyin kutusunu, faturasını gösteririm, alacak olan insana da o güveni uyandırırım merak etmeyin. Almazsa da kendi kaybeder, sonuçta aracımı temiz kullanan iyi bakan benim Servis bakımının işçiliğe para ödeyip bayiye boş para kazandırmaktan başka bir özelliği yok, tabi bu benim düşüncem. Saygılar.