golfomania
Üye
- İsim
- Serkan
Yolda seyir halinde yokuş aşağı giderken dsg şanzumanda vitesi boşa almak araca zarar verir mi? Fikriniz nedir?
@golfomania hocam al bir sürüş profil modu uğraşma bununla. Eko modda kendi yapıyor senin istediğini gazdan çekince@Negatiwe N konumuma aldıktan sonra, zaten ayağım gaz pedalında değilken Tekrar D konumuna alıyorum, o zaman hiç bi sorun olmaz, doğru mu anladım?
Hocam DSG tamamen sorunsuz mükemmel bir baş yapıt diyemiyoruz, maalesef kötü tecrübe yaşayan kullanıcılar var.@Negatiwe N konumuma aldıktan sonra, zaten ayağım gaz pedalında değilken Tekrar D konumuna alıyorum, o zaman hiç bi sorun olmaz, doğru mu anladım?
aracı sadece D konumunda sürün. neden boşa alma ihtiyacı hissetiniz bunu da anlamadım. yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekin boştaymış gibi gider zaten. ben sadece yüksek hızda klimayı açarken motora yüklenmemek için anlık N konumuna alıp normal rölantiye gelince klimayı açıyorum, 2 saniye bekleyim D konumuna alıyorum. bu olayı da şimdiye kadar 2 veya 3 defa yaptım. genel de klimayı açacaksam aracı çalıştırıp normal rölantiya bindiğinde p pozisyonundayken klimayı full olarak açıp kapıyı 15-20 saniye açık bırakırım ki klima üzerindeki bakterileri dışarı atsın. çok nadirdir yolda giderken klima kapalı konumdaki klimayı açtığım. bunun için 2-3 defa aracı N konumuna almışımdır.Yolda seyir halinde yokuş aşağı giderken dsg şanzumanda vitesi boşa almak araca zarar verir mi? Fikriniz nedir?