Bayilerde 0 araç kalmadı yada bayiler bilerek stokkarı bekletiyorlar yılbaşından sonraya. Hurda indirimi kalkcak bide üstüne ötv de artış bekleniyor. Bide şu aralar dövizde artış yukarıya doğru. Bunları tahmin edenler kredilerinden düşmesinden dolayı 0 araç satışı hızlandı 2 aylık süreçte. Ama hiçbir bayide araç yok. Bundan 3 ay önce sıfır 1.0 tsi golfü 110 binliraya bırakıyorlardı. Şimdi liste fiyatı olan 158 binliradan bile araç bulunamıyor. Bu iki aylık süteçte çok hızlı artış yaşadı piyasa. Benim 2017 1.0 tsi midline plus manual aracım 2 ay önce 92 binlira civarındaydı biniciye satış fiyatı. Şuan 107 binlira cıvarında. Sadece 2 ayda 15 binlira artış yaşadı. Yılbaşından sonraki artışı tahmin bile edemiyorum. 1 yıl önceye göre baktığımda sürekli takip ederim piyasayı. Her ay 1000 tl artıyordu piyasası. Ama 2 ayda 15.000 tl artış beni çok şaşırttı. Piyasa hiçbir zaman düşmez bunu biliyoruz ama bu kadar hızlı artış hiç normal bir durum değil. Bu hızla artış devam ederse araç bulmadan araba satmaya korkar olcak millet. 1 ay bile aravımızı sattıktan sonra araç bulamazsak zarar ediyoruz direk. Takipteyiz bakalım piyasa nerelere gitcek yılbaşından sonra.