Daha önce konusunu açmıştım ama bir dönem sitede yaşanan problemden kaynaklı silinmiş olabilir. Yazım biraz uzun oldu ama benzer problemi 2016 Mayıs ayında bende yaşamıştım.
Aracımı Kartal Doğuştan ilk aldığım günün akşamında eve dönerken hava kararmıştı, tabi bu bu durumda iç ambiyanslar vs. herşey devrede, bende dikkatlice sağına soluna nerede ne yanıyor heyecanla bakıyorum
,
Aaa bir baktım, bizim aracın kapı ambiyans ışıkları (uzun ince olanlar) Van kedisinin gözleri gibi farklı parlıyor. Bir taraf beyaz, diğer taraf mavi. Tabi doğal olarak şöyle bir irkildim! dedim sıfır arabanın kapısı değişmiş! Hemen satış temsilcisini aradım durumu izah ettim ve ertesi gün yanına gittim. Servis sorumlusuyla detaylıca incelediler, ve sonuçta aydınlatmanın fabrikasyon yanlış takıldığına kanaat getirildi. ( mavi olan gti versiyonlarda var) ve bu duruma da çok şaşırdıklarını vs. söylemişlerdi, tabi yersen
Bende beyaz olanı mavi ile değiştirin o zaman dedim ama kabul etmediler, mavi olanı beyza ile değiştirdiler
Not: Araçta kapıda vs. kesinlikle oynama yoktu, hatta aracı teslim aldığımda o kadar kötü temizlemişler ki üzerinden sökülen koruyucu bantların yapışkan izleri bile duruyordu. Bantları söküp bana vermişler resmen.
İlave; Kapı ledini sökmek için, kapı döşemesinin sökülmesi gerekti, daha sonraları özellikle sıcak havalarda camın kapalı olduğu durumlarda camdan gıcırtısı gelmeye başladı. Kapı panelini söküp takarken muhtemelen bişey oldu. Daha kötü yapmasınlar diye tekrar dokundurmadım.
Son olarak Almanlar ile alakalı; yaptıkları işler halen kaliteli olabilir ama şu an mevcutta işe yapan nesilleri malesef bizim yeni nesil gibi olduğunu düşünüyorum. İşim gereği Almanya'dan ithal ettiğimiz elektrik makinelerinin içinden el aleti mi dersiniz farklı ekipmanlar mı çılmadı dersiniz. Montajını yapan eleman unutuyor içinde