Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

04CA5649-2B6F-4BE0-89A8-1D3DEEC0A41A.jpeg

Başında ne dedik bunlar iyi günlerimiz daha iyi bir gün yok bugünde benzine 2₺ Zam gelir yazıklar olsun…

Şehir içi kullanımı azaltsak bile işin ayrı bir boyutu var ki bugün memlekete gitmem gerekiyor ve 3 kişi otobüs ile gidiş dönüş 1590 TL, araç ile (20 TL benzin fiyatı ile) 924 TL. Tek başına yolculuk yapılmayan her durumda araç daha kârlı ve mantıklı oluyor. Tüketen var istasyonlar memnun, itiraz eden yok devlet memnun. Bu gidişat içinde kimse yakıt fiyatlarını önemsemeyecektir.

Nette aslı var mı bilemem ancak 10₺ dolaylarında litre başı indirimden bahsediliyor.
Bu indirim değil "patron çıldırdı" olur : )
1,0 TL olsa daha heyecan verici olabilirdi, 10 olunca inanmak gelmedi içimden : )
Ancak Rusya'dan 50 dolar üzerinden anlaşma yaptıysak 10 olabilir herhalde

Nette aslı var mı bilemem ancak 10₺ dolaylarında litre başı indirimden bahsediliyor.
2 lira gelsin de 10 tl ye bakarız bugün %6 düştü bakalım abi inşallah dediğin gibi olur gerçi şunu başkası yazsa pek inanmamda sen yazınca ne yalan söyleyeyim inandım birden :)

Ne desen oluyor çünkü...

hayırlisi olsun biraz gezelim çok sıkıldık artık :)

Afyon dan Ankaraya git gel 500 tl vermek ister istemez koyuyor insana oda 70-80 km hızlar hiç keyif vermiyor :) :) :)

Akaryakitin 10 tl’ye düşmesi demek ötv’nin % 70-80 indirime gitmesi demek. Kur korumali mevduatın hazineye dramatik bir yük bindirdiği ortamda pek olasi görünmüyor. Bu seviyedeki bütçe açığı anca başka vergi artışlarıyla mümkün. Benzin 10 tl olursa ekmeği 10 tl’ye alabiliriz.

%12,5 ötv %18 kdv desek %30 vergi eder. Kur - brent düşmedikçe %50 lik indirim mümkün değil gibi sanki.

Arkadaşlar valla netin yalancıyım. hemde birkaç yerden okudum mv. ler ötv ve kdv yi düşürelim demişler.
Bakanlar kurulunda görüşülecekmiş.

Hesap kitap yaptım.
Ötv yi kaldırıp kdv yi %1 e çekerlerse.
Akdeniz petrol fiyatlarınında okkalı düşmesi ile.
Benzin 10,00-11,00 TL arası
Motorin 11,5-12,50TL arası olmalı

İsteseler yaparlar da nie istesinler ki herkez yollarda resmen bulunduğum ilçede trafik var küçücük yer...

Hele Ankarada inanamadım baya baya trafik vardı geçtiğimiz hafta sonu...

Yumurta aldım geldim şimdi 30 lu 45 lira nie indirsin ki aldım sonuçta satılıyor sa devam...

Alıştık Alıştık para pul oldu istesek de istemesek de...

faiz haram sonuçta...

Politika faizi %14 reel faiz %22 olunca helal olmuyor ama olsun faize karşıyız faiz demek enflasyon demek şimdi daha güzel oldu görülmemiş enflasyonu da gördük...

Geri
Üst Alt