Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

169 kwh togg kafadan 12 bin mtv hatta bu sene 24 bin oldu aylık zaten bin ile 2 bin arası peşin maliyeti var, ekonominiz elvermedi mi yenisini alamadınız mı altınızdaki fosil yakıtlıyla devam edersiniz peki bu elektrikli araçlar 10 sene sonra ne olacak ben size söyleyim çöp👍
Mevcut pil teknolojisi ile araçların pil ile çalışmasının geleceğini bende uzun süreli olacağını düşünmüyorum.
Türkiye de tüm araçlar lityum pil ile çalışsa 15 yıl içinde tahmini 6 milyon lityum pil (devasa büyüklükte) atığı oluşacak ve bu piller çöpe atılamıyor. Çok zehirli ve tehlikeli maddelerden oluşuyor. Bunlar ne yapılacak?Türkiyede değişim maliyeti ne olacak? Elektrik nasıl üretilecek ve biz bunu kaç tl den alacağız? Devasa bir pilin üzerinde oturuyor olacağız . Pilin yaydığı ısı radyasyon etkisi yaratır mı? Say say bitmiyor.
Hele bir 10-15 yıl geçsinde görelim modu var bende. Dünya ne yapıyor bakalım. Kim nasıl etkileniyor görelim.

Bu kadar atık hurda lityim ion pil ne olacak (tam greenpeace savaşçısı sorusu)

Dünyadaki 12 milyon mülteci ne olacak derken Tr de kendilerine yurt edindiler.

Dünyanın atık pillerini de alırız.

Bugün
Litresi 37,99 dan bp
800 liraya 21,05 litre mazot geldi

Sehiriçi max 350-360 km anca menzilim oluyor yol götürüyor bu kadar mazot(21 litre)

Ultra zengin adam
Evden sarjla 180 liraya 350 km gidiyor.

Fakir fukara adam olarak mazotlu dizel araca devam edicez mecbur......
Yanlış anlamayın ama her bütçeye uygun elektirikli var dacia da çıkardı Renault Clio bile var olmadı Toyota hibrit coroll var yani çözüm var ama niyet var mı benim şahsi görüşüm belki hibrit corolla olur elektirikli daha çok erken

169 kwh togg kafadan 12 bin mtv hatta bu sene 24 bin oldu aylık zaten bin ile 2 bin arası peşin maliyeti var, ekonominiz elvermedi mi yenisini alamadınız mı altınızdaki fosil yakıtlıyla devam edersiniz peki bu elektrikli araçlar 10 sene sonra ne olacak ben size söyleyim çöp👍
Şu kw(beygir) cinsinden mtv belirleme var

Ve full gereksiz beygir güçleri ile karşımıza çıkıyor elektrikli araçlar.
250 beygir ? 330 beygir? Hatta 400 beygir.

6-7 yıl sonra bu ağır kütlelerdeki elektrikli araçlarda hafifleyecek
150 beygir ile yürümesi çok muhtemel olabilir. (Bataryalar araclar hafifleyecek )

Eşsek ölüsü ağırlıktaki ericcson 688 nokia 5110 den bugün cep telefonlarının geldigi tüy sıklet teknolojisi buna en iyi örnek

Güncele bakarsak??
Gerçi bizim ülkemiz ilginçtir

300 beygirlik xxx marka elektrik li araç forumunda

ARKADASLAR!!!

elektrikli aracıma stage 7 yazılım düşünüyorum

300 hp den 430 hp ye çıkacak işlem sonunda. Önerebileceginiz yazılımcı tunungçi performansçı mekan istanbulda varmı dır???

• Beğen
Tepkiler: SCC
Yanlış anlamayın ama her bütçeye uygun elektirikli var dacia da çıkardı Renault Clio bile var olmadı Toyota hibrit coroll var yani çözüm var ama niyet var mı benim şahsi görüşüm belki hibrit corolla olur elektirikli daha çok erken
Benim bekleme periyodum 6 yıl

6 yıla gelecek / gelişecek yeni teknolojilerle menzilin dipten 850 km olması bana yetecektir.

Yukarda dedigim gibi
Elektrikli araçlar hafifleyecek
Menzil 800-850 full yeterli.

Dacia spring ??
Menzil 250 km ??
Şarj prostatı olur adam bununla

Yine bi fransız reklamı koyayım
Dün renault bayisine ugradım.
Eger 800-900 km menzili olsa bu kırmızıyı kafaya takardım
Gidip gören olursa
Bir c sınıfı reanultun iç dekoru nasıl böyle iyi olmuş diyor insan

Araç var yok çekmiyorlar... niye var menzil 450 km oldugu için . 900 km menzili olsaydı 2024 agustosa kadar yok çekerlerdi. Alsata düserdi

• Beğen
Elektrikliyi daha kullanmadan atık olacak pilleri düşünmek tabi ki yanlış değil. Fosil yakıtların dünyayı yaşanmaz hale getirmesini kanıksadık sanırım! Doğal olarak elektriklide de üretim aşaması çevreyi yeterince kirletiyor. Ayrıca şehir içinde skoter denen aletletin kullanım yoğunluğuna baktıkça bir süre sonra bazı organların kullanmamadan dolayı köreldiğini görebiliriz. Diyeceğim o ki 75kg bir insanı oradan oraya taşımak için 2 buçuk tonluk demir yığınını taşımaya gerek var mı? Sağlık için spor ve hareket şarttır!

• Beğen
togg tek motorlu mtv yıllık 6bin küsür tl, sizin bahsettiğiniz 12 bin tl olan çift motor olan versiyon. zaten onu normal vatandaş alamıyor.
fosil yakıtlı dizel benzinli 2000cc ve üzeri araçlardaki mtv gibi düşünün.

togg üzerindeki batarya grubu 8 yıl veya yanlış hatırlamıyorsam 100 veya 150bin km garantili imiş. hangisi önce dolarsa. yani 8 yıl sonra kullanıcının şarj deşarj vs. kullanım durumuna göre batarya grubu değişeceği zaman ağır bakım gibi yüksek bir maliyet çıkaracağı malum.

geçenlerde togg trumore uygulamasından randevu alarak test sürüşü yaptım. 2020 tiguan highline sahibi biri olarak iç konfor, donanım, hızlanma, sürüş dinamikleri vs. hoşuma gitti. tiguandan daha büyük ve bir tık daha kaliteli geldi, iç mekan kalitesi vs., araçta yok yok. batarya grubundan dolayı araç bayağı ağır, 2150kg, tiguan 1550kg. fren enerjisi geri kazanımı sistemini (rejenerasyon) devreye alınca, hızınız ne olursa olsun ayağınızı gaz pedalından çekince araç motor freni gibi kendi kendine fren yapıyor, frene basmanıza vs gerek kalmıyor.

test sürüşüne çıktığımız danışman arkadaşın söylediğine göre sürekli benzinlikte dc hızlı şarj yapmak batarya ömrüne olumsuz etkisi oluyormuş. tavsiye edilen 7 şarjın 3ü benzinlkte DC şarj, 4 ü evde veya işyerinde AC şarj şeklinde imiş.

batarya ömrü ve 2.el piyasası vs. ileride satarken ne olur gibi tereddütler oluyor. ayrıca henüz batarya teknolojisi ve elektrikli araçlar gelişmeye/geliştirilmeye açık durumda.

• Beğen
TOGG için batarya ömrü 160k km diye duymuştum. Yalnız şöyle de bir istatistik varmış, yıllardır kullanmalar sonucunda;
https://www.yazarhaber.com.tr/tesla...nikliligi-inanilmaz-hizli-sarj-zarar-verir-mi

Tr de alanlardan kullananlardan kopya çekicez her türlü araç marka farketmez.

Kitap menzili firesi ne olur??
Megane e-tech kitap 450 ama, reel de ne kadar? sehiriçi

Kışın ankarada artık pek kar yagmıyor
Ama aralık ocak subat -3 ila + 5-6 derece arası tatsız soğuklar hep fix

Bu aylarda ne yakarız ??

Yazın antalya izmirdeki adam full kilma ile ne kadar menzil kaybeder?

Ayrıca 10 derecenin altında menzil azalmaya başlarken

+30+35 derecelerde yine menzil kötü etkileniyor elektrikli araçlarda

20 dereceyi seven elektrikli araçlara fix sabit 20 derece hava kosullarını nasıl saglayalım

Bu elektrikli Araçlar yokuş rampa gördümü menzili içiyor mu ???

3-4 milyon verip Mercedes eqe eqs bmw ix7 alanlar dalgasına zevkine elektrikli araç alan tipler.

Bunların bataryaları 70.000 km de mefta olsa keder yaparlar mı hiç zannetmem . (Gider yenisini alır eldekini çöpe atar)

Bizler ölcmek bicmek zorundayız

İlk alanlardan kopya çekmek 3 yıl ? 5 yıl daha test etmek kombine biletli seyirci olmak mecbur bize...

Bu kadar atık hurda lityim ion pil ne olacak (tam greenpeace savaşçısı sorusu)

Dünyadaki 12 milyon mülteci ne olacak derken Tr de kendilerine yurt edindiler.

Dünyanın atık pillerini de alırız.
dünyanın çöplüğü burası asbestli gemiler türkiye ye gelir hep acaba neden sonra sosyal medyada biraz konuşulunca da ceza gerlir veya yalandan geri gönderdik derler

Gelişememiş, dışa bağımlı, üç beş kuruş kazanmak için hayati hatalar yapmaktan çekinmeyen özel ve tüzel kişiler böyle yapar. Tıpkı devletü aliye cihan imparatorluğu … vs osmanlının kapitülasyonları kabul etmesi gibi. Ekonomik hürriyet yok ise gerisi teferruattır.

Atsan atılmaz
Satsan satılmaz

185 km menzille
+100.000 km ile

Ederi gideri 200-250 bin anca

O da binmeye degil

Kapı kaput cam tampon çamurluk çıkma niyetine hurda fiyatı. (Fluence 1.5 dci lara uyuyorsa tabi)

https://shbd.io/s/CCS7W9ZZ

Son düzenleme:
Gelişememiş, dışa bağımlı, üç beş kuruş kazanmak için hayati hatalar yapmaktan çekinmeyen özel ve tüzel kişiler böyle yapar. Tıpkı devletü aliye cihan imparatorluğu … vs osmanlının kapitülasyonları kabul etmesi gibi. Ekonomik hürriyet yok ise gerisi teferruattır.
gençliği fenomenlerin elinde bir toplum durumumuz vahim

• Beğen

Geri
Üst Alt