1.5tsi 150bg yakıt tüketimi konusunda "bana" kendini kanıtlamıştır.
Konuyu detaylandırmak amaçlı,
Araç detayı: 1.5tsi, DSG, henüz 5500km. (10000km itibariyle artık gerçek tüketime ulaşıyor deniliyor, şu hali bile yeter)
Rota detayı : Polatlı şehir içi (3km) + Şehirlerarası yol (60km) + ümitköy kavşağından şaşmaz üzerinden batıkent varış (7km). Toplam 70km
Yük durumu : 2 yetişkin + 1 çocuk. 2.5 ortaboy valiz(dönüşde yükümüz arttı haliyle) 45lt yakıt (shell v power)
Klima: Seyahat boyu açık. İlk 10dk max AC, sıcaklık LO (en düşük), sonrasında auto da 22 derece.
Yol durumu:
- Polatlı şehiriçi yaklaşık 500mt si yokuş tırmanış, kalanı normal 50km/h hızla şehiriçi.
- Anayolda 90km altına hiç inmeden, 120km üzerine çıkmadan, ACT ve Serbest modların da devreye girdiği karışık hız. (Yapracık tepeye 110km/h hızla tırmanıp, tepeden aşağı Serbest modda salıp max 130km/h kendi ivmelenmesiyle çıktı. Serbest mod ile Yapracıktan Mesa Plaza üst gecidine geldiğinde (8km) hız 90km ye düştü ve tekrar gaza basarak ümitköy kavşağında kadar devam edildi.
- Ümitköy kavşaktan şaşmaz üstünden batıkent eve kadar tüm kırmızı ışıklara yakalandım, toplam 4 ışık var.
Yakıt tüketimi : Fotodadır.
Kapanış ve Son söz
: 150bg bir motordan sürüş karakterinize bağlı olarak gerektiğinde performans gerektiğinde de böylesine düşük bir tüketim verisi elde etmek bana göre gerçekten mühendislik harikası. Özellikle benzer güçteki rakiplerinden her iki disiplinde de önde olması rüştünü ispat ediyor.
@Savatage Hocam siz özellikle yakıt durumu soruyordunuz, sanırım bu veriden sonra arkadaşınız gönül rahatlığıyla alabilir.