aşağıda sırasıyla yüklediğim araçlar içinde olmayan ancak ilk sahip olduğum araç 2003 citröen xsara 1.6 exculusive paketti. onun hakkında söyleyeceğim tek şey ülkemizde değeri bilinmemiş araçlardan birisi olmasıydı..onun ardından 2008 1.5dci extreme paket 80hp meganım vardı. az yakması ve genişliği dışında sevdiğim bir yönü yoktu açıkcası ancak farlarında mercek vardı burdan golf ve focusa taş atıyorum
megandan sonra ilk resimdeki 2013 1.6 tdci style plus focusu aldım. sahip olduğum ve satınca aradığım tek araçtır kendisi. 115hp 270nm motoru deymi yerindeyse köpek gibi gider yakıtıda az yakar. bebeğimiz olacağı için satmıştım biraz elimizde nakit olsun doğum üstü dedim ve satıp 2. resimdeki 1.5 dci 110hp icon manuel fluenci aldım. fluence bence tr şartlarındaki binilecek orta halli en ii arabadır. bildiğim kadarıyla segmentinin en tasarruflu ve geniş aracı. orta konfor az yakıt ii performans ucuz yürütme maliyetiyle şirketler boşuna kullanmıyor demiştim. hanım hala fluence al diye söylenmekte
oyuncakları ve genişliğini hala aramakta
sonra fluencede focus direksiyon ve sürüş dinamiklerini aradığım ve artık bebeğimizde 6 aylık olduğunda titanyum plus 2012 1.6 ti-vct 125hp benzinli focusu aldım. fluencle ile kafa kafaya takas etmiştim. o güne kadar sahip oldupum en temiz ve sıfıra yakın aracımdı. henüz 58k kmde idi. tabi daha sonra elimize biraz nakit geçti ve focus 3.5 ararken karşıma son resimdeki ve hala sahip olduğum 1.2 tsi golf çıktı. aklımda golf hatta hb araba hiç yoktu. o gune kadarda hiç binmemiştim golfün hiçbir serisine. ama o görünüşü ve rengi aklımı çeldi. 52k kmde servis bakımlı hatasız ve sahibide benim gibi titiz ve meraklıydı. aracı 4 ay beklemiş sipariş ettikten sonra. bnce iide yapmış. gerçekten bende sipariş versem bunu verirdim ne eksik ne fazla. kıyaslama yapcak olursam genişliği yakıt tasarrufu ve performansı atmosferik focusumdan daha ii. ancak anladımki bu segment ve fiyat aralıgındaki hiçbir c sınıfı bir focus değil. ancak atmosferik focusum 9.8 ortalama yakarken golf 7.4 yakmakta. ama bunu satınca tekrar golf almam galiba. muhtemelen focus 3.5 1.5tdci 120hp 300nm alırım. golfüde tabikide çok seviyorum ama anladımki benim aracım focus
yazdıklarım tamamen kişisel düşüncelerim katılmayanlarada saygı duyarım. ha birde unutmadan golf cok daha sessiz ve huzurlu. focus daha konforlu ve hisli ne yapacagını sanki dili varda anlatıyor gibi direksiyonu dinlemeniz yeterli
Ekli dosyayı görüntüle 19192
Ekli dosyayı görüntüle 19193
Ekli dosyayı görüntüle 19194
Ekli dosyayı görüntüle 19195